Un nou premiu al UE în domeniul muzicii contemporane și pop

Un nou premiu al UE în domeniul muzicii contemporane și pop(2200)


Music Moves Europe Talent Awards este o inițiativă care succede European Border Breakers Awards (EBBA), fiind implementată de Eurosonic Noorderslag (ESNS) și cofinanțată prin programul Europa Creativă.

Premiile vor fi decernate anual muzicienilor aflați la început de carieră.

Nominalizările pentru Music Moves Europe Talent Awards vor fi anunțate în cadrul Festivalului Reeperbahn la Hamburg, în septembrie. Cei 12 câștigători vor fi anunțați în luna noiembrie, iar ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la ESNS în 16 ianuarie 2019.

Artiștii nominalizați sunt selectați prin monitorizarea statisticilor European Border Breakers, pe baza rezultatelor Programului European Talent Exchange, a recomandărilor birourilor de export muzical, precum și a partenerilor implicați în managementul Premiului.

Câștigătorii vor avea șansa de a cânta live la ESNS, vor beneficia de un program de training personalizat și vor primi sprijin financiar pentru promovare și turnee. Premiul este gândit pentru a veni în sprijinul artiștilor aflați la început de carieră, sprijinindu-i să depășească granițele propriei țări și să se afirme în Europa și în lume.

Sursa: Comisia Europeană 
jooble.org