PROTESTUL PAȘNIC - VIOLENT

PROTESTUL PAȘNIC - VIOLENT(4204)


Fete și băieți, împreună și separat, am plecat de acasă cu gândul că indiferent de teama care se încercă să ni se inducă vom reuși să ne susținem punctul de vedere într-un mod pașnic la mult așteptatul protest de pe 10 august.

M-am întors descumpănit de halul în care un partid constituit majoritar din oameni toxici a reușit să dezbine țara. România a mai fost condusă de ,,ciuma roșie”, dar pe atunci era doar o răceală ușoară sau o toxiinfecție alimentară. Vechii capi ai mafiei din această formațiune politică erau doxă de carte, manipulau masele mai elegant, aveau pasiuni exclusiviste. Astăzi, mai marii ,,sociali-democrați” sunt niște hiene care au divizat crunt România și pe fondul frustrărilor acumulate, ne-au și înrăit.

Am stat lângă Muzeul Antipa, înconjurat de cei mai pașnici plătitori de taxe și impozite care nu au primit asistență socială și care își direcționasera participarea către binele altora, către binele celor în nevoie și convinși de speranța unui viitor mai bun pentru România. Am fost acum câțiva ani cu părinții la concertul Andre Rieu și comparând evenimentul cu figurile și activitățile celor din jurul meu de aseară nu există o diferență; mame cu copii, voluntari pentru semnături #fărăpenali , grupuri de prieteni, stăpâni de patrupede, toți erau preocupați să se alăture fizic și emoțional celor care au nevoie de mai mult de la România, încât să nu se mai chinuie pe afară. Ideea de a aduce un copil la protest mi se pare o inconștientă extremă, dar nefiind părinte, nu îmi permit să comentez prea mult pe subiect.

Și iată că brusc curentul hippie dispare, ne trezim gazați de oamenii plătiți din contribuțiile noastre la stat și fugim ca niște șobolani îngroziți. Violența verbală și fizică latentă în unii din protestatari devine activă și descoperind o mașină de poliție cu 2 agenți în ea, tăbară pe ei cu injurii, reproșuri jandarmilor călare pentru modul agresiv în care gestionează situația… timp în care, colegii lor, tot români, medicii și asistenții se zbăteau din răsputeri să salveze ,,răul” făcut de organele ,,de ordine” ale statului. Sănătatea, bunul cel mai de preț, ne este pusă in pericol de unii și recuperată de alții, pe bani mulți și timp prețios.

Am deplină încredere în instituțiile din România, dar tabloul de aseară nu îi avantajează deloc. Pentru câteva sute de agitatori infiltrați binevoitor de către partidul de la putere pe care nu au reușit să îi stăpânească, au gazat copii și femei, au bătut bărbați care adoptaseră poziția ,,ghiocelului” și au distrus iremediabil onoarea și imaginea Jandarmeriei Române.

Violența naște violență, iar după o noapte nedormită în care am urmărit majoritatea clipurilor agresive din Piața Victoriei condamn ferm orice protestatar care a îndrăznit să devină provocator sau violent, dar asta nu iartă Jandarmeria pentru intervenția brutală. Români contra români, rezultatul PSD…
 
jooble.org