DE LA  ANTONIADIS AM ÎNVĂȚAT CĂ GRECII NU PLÂNG NICIODATĂ...

DE LA ANTONIADIS AM ÎNVĂȚAT CĂ GRECII NU PLÂNG NICIODATĂ...(2722)


Înconjurată de foc și ape, Grecia nu se predă.

Chiar dacă, acum, doar privind, ești tentat să dai crezare celor care spun că se apropie sfârșitul lumii. Scăpate de sub control, incendiile mistuie tot ceea ce le iese în cale. Nici acum, după atâtea zile de infern, nu sunt cunoscute datele reale ale dezastrului. Dar, deocamdată, cifrele interesează mai puțin.

Grecii nu plâng niciodată!

Cel puțin, așa cred, după ce am ascultat atâtea legende despre ei. După ce i-am văzut încleștați în atâtea bătălii, aproape toate câștigate.

Și astfel Uniunea Elenă din România și-a pus zalele războiului, dar nu pentru a cuceri, ci pentru a obloji rănile cetățenilor, pentru a dărui din suflet, pentru a arăta afecțiunea față de semeni.

Președintele Uniunii Elene, Dragoș Zisopol a adunat toate Comunitățile, a contactat tot ce înseamnă autoritate de stat, Românesc sau Grecesc, a contactat primăriile afectate pentru a afla de ce au nevoie, a deschis conturi pentru strângere de donații și multe altele de acest gen.

Dar cel mai aproape de noi este exemplul reprezentat de Anton Antoniadis, grecul simbol prin venele căruia curge și sânge de român.

Credeți că îi este ușor să vadă Grecia arzând ca o torță? Ca și cum s-ar fi prăvălit sub tirul de săgeți....
Un alt fel de Nero a dat foc Greciei cu o răutate greu de înțeles!

Anton Antoniadis se întreabă: “Oare de ce?”

După foc, a urmat Atena inundată de apele scăpate din matcă! Unde fugi? Unde te poți refugia între foc și ape? Adică exact cum este mai rău...

Anton Antoniadis m-a convins că grecii nu plâng niciodată...

Alături de Comunitatea Elenă din Constanța, a trecut la acțiune. Grecia trebuie salvată de sub cenușa imperiului posedat de noul Nero.
Am numit imperiu infernul care a cuprins întreaga țară.

Cu experiența dobândită până acum în materie de acțiuni de întrajutorare, a trecut la treabă. Cunoscut pentru atitudinea sa în astfel de momente, Antoniadis este susținut, în tot ceea ce face, in parteneriat cu Crucea Roșie, diverse organizații, voluntari, oameni de afaceri, simpli cetățeni etc.

Gestul românilor, care au sărit în ajutorul grecilor, este mai mult decât impresionant...

Dincolo de donațiile obișnuite în astfel de situații, remarcabil este fapul că foarte mulți români s-au oferit să plece în Grecia ca să-i ajute pe sinistrați. Și cum altfel decât riscându-și viața într-un spațiu dominat de incendii devastatoare și alte pericole.

Și, atenție, în condițiile în care acestea se extind. Curaj, devotament, eroism.

Cum altfel aș putea cataloga decizia celor care sunt gata să plece imediat în Grecia, când alții nu știu cum să scape de pârjol!

Nu vorbesc de Armata Română, care a trimis două aeronave parcă predestinate ca nume – SPARTAN și HERCULES, alături de mândrii militari căliți în astfel de evenimente, ci de simpli cetățeni care se comportă ca și cum s-ar înrola pentru un război civil.

Materialul de față este dedicat celor care, ca și Antoniadis, nu sunt indiferenți când alții ajung pe mâinile naturii dezlănțuite.

Cei care vor să ajute Grecia pot consulta ziarul nostru, unde găsesc toate datele și informațiile necesare.

Dar, până la ajutoare, să ne rugăm la bunul Dumnezeu să-i protejeze pe grecii rămași în viață...

Pentru cei dispăruți, un moment de reculegere...

 
jooble.org