Reţelele sociale s-au transformat într-un târg de cariere!

Reţelele sociale s-au transformat într-un târg de cariere!(1281)


CV-urile clasice intră deja în istorie!

Tot mai multe firme din România caută în mediul online viitorii angajaţi. Specialiştii spun că este un trend în continuă creştere în ultimii ani, mai ales că patronii pot vedea astfel şi ce preocupări, ce hobby-uri sau ce abilităţi au posibilii candidaţi.

În ultimul timp, angajatorii recrutează candidaţi prin reţelele de socializare de mai bine de 10 ani. Succesul este aproape garantat mai ales că ştie exact ce calităţi trebuie să aibă viitorii angajaţi. Pe lângă informaţiile legate de partea profesională, postările personale ale candidaţilor pot deveni reale capabilități.

Aproape jumătate dintre angajatorii din România caută pe reţelele de socializare diferite tipuri de candidaţi.

15% folosesc mediul online pentru a recruta tineri aflaţi la început de drum şi doar 11% dintre angajatori caută specialişti sau manageri.

Patronii se folosesc de online şi pentru a posta anunţuri de asngajare.

Peste o treime dintre angajatori postează în mediul online anunţuri de recrutare. Tocmai din acest motiv au create pe reţelele de socializare diverse grupuri. Pentru studenţi, de exemplu, unde aceştia pot găsi mult mai repede anunţuri de angajare. În plus au fost create grupuri şi pentru fiecare oraş în parte.

Şi interviurile au loc de multe ori tot online. În ultimii ani, numărul interviurilor pe internet a crescut chiar cu 50 de procente.

Sursa: www.digi24.ro

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri