#3 IULIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ FĂRĂ PUNGI DIN PLASTIC !

#3 IULIE – ZIUA INTERNAȚIONALĂ FĂRĂ PUNGI DIN PLASTIC !(1215)


Te intorci acasa cu cel putin o punga din plastic, despachetezi continutul asemenea copiilor cand primesc daruri, iar apoi o abandonezi fara atasamente. Actiunea asta se repeta zilnic, fie cumperi un produs de la un brand renumit, fie cumperi legume, punga din plastic te insoteste pretutindeni, te salveaza atunci cand mainile nu iti sunt suficiente pentru a cara toate obiectele pe care ti le doresti.

Te-ai gandit cate pungi folosim si aruncam in fiecare an ?

Anul acesta 5 trilioane de pungi din plastic vor fi consumate in intreaga lume. Asta ar insemna 160.000 de pungi utilizate, pe secunda.

Dar, ce se intampla cu toate aceste pungi pe care le abandonam ? Majoritatea ajung la groapa de gunoi sau in natura prin aruncarea lor la intamplare de catre cei care le-au folosit. Obiectele din plastic ajunse in mediul natural nu se descompun, afecteaza sanatatea noastra si a celorlalte vietuitoare.

Pasarile, leii de mare, pestii, broastele testoase, focile, toate aceste animale enumerate, mananca plastic, intrucat il confunda cu hrana. In oceane sunt zone in care obiectele din plastic au format insule de gunoi, mii de tone de plastic plutitoare.

Ce se intampla de ZIUA INTERNATIONALA FARA PUNGI DIN PLASTIC ?

In intreaga lume se desfasoara actiuni de constientizare a fenomenului pungilor din plastic, a efectelor negative ale consumerismului si de stoparea a utilizarii lor .

Cum poti tu sa celebrezi aceasta zi ?

Ce ar fi daca scenariul de mai sus nu s-ar intampla, daca ai avea cateva pungi reutilizabile, din material textil, personalizate in diverse culori si forme, care sa te reprezinte. Te invitam sa demonstram impreuna ca viata poate fi usoara fara pungi din plastic. De asemenea poti ajuta la raspandirea trendului, vorbind cu apropiatii tai despre aceasta alegere si importanta ei pentru mediul inconjurator!
 
jooble.org