MEDGIDIA: PESTE 10.000 DE SEMNĂTURI  PENTRU DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL

MEDGIDIA: PESTE 10.000 DE SEMNĂTURI PENTRU DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL(6182)


La Medgidia, în orașul celebrului cuplu Tanța și Costel, nu este liniște deloc. Orașul s-a transformat într-un câmp de bătaie. Fumigenele reprezintă principala armă, punându-se un accent deosebit pe starea generală de derută care a pus stăpânire pe locuitorii orașului.

Poate unii cred că localnicii sunt amenințați de un dușman venit din afara localității. Sunt, ce-i drept, și amenințări din exterior în legătură cu posibile expropieri, blocaje de tot felul, bețe în roate…

Când e să-și bage dracul coada, nimeni nu o mai dezleagă! Combatanții sunt toți ai orașului.

Cum s-ar spune, medgidieni contra medgidieni! Divergențele ivite între primarul Vrabie și consilierii PSD, PNL și ALDE s-au amplificat, făcând imposibilă revenirea la normal a activității desfășurate de administrația locală.

Dialogul s-a frânt definitiv.
Orice încercare de a relua discuțiile pe diverse proiecte este sortită din start eșecului.

Primarul spune că domnii consilieri sunt aroganți, că îl tratează de sus, că dumnealor pretind că le știu pe toate…

La rândul său, primarul nu se bucură nici el de laude din partea consilierilor.
Firesc. Dumnealor nu au alt obiectiv decât compromiterea cu orice preț a lui Valentin Vrabie, indiferent ce ar face acesta…

A obținut fondurile necesare pentru reabilitarea Spitalului, dar domnii consilieri au tratat evenimentul cu un sictir caracteristic celor care așteaptă să moară capra vecinului…

Demolarea primarului Medgidiei.
La atât se rezumă activitatea grupului pesedist condus de Luminița Vlădescu, conectată direct la directivele conducerii județene a PSD Constanța.

Pentru PSD Constanța, Valentin Vrabie reprezintă inamicul Nr. 1.

Conflictul iscat pe tema ieftinirii apei este departe de a se fi încheiat, mai ales după votul care a confirmat justețea cererii primarului.

Subiectul ar putea deveni un motiv pentru declanșarea unei cercetări penale. Rămâne de văzut dacă se va ajunge chiar până aici…

Deocamdată, consilierii PSD nu au alt obiectiv decât boicotarea primarului! La blocada instituită în jurul său contribuie decisiv și reprezentanții PNL!

În condițiile în care, recent, Ludovic Orban, liderul lor absolut, dădea semnalul de luptă împotriva PSD!
La nevoie, chiar cu bâta!
Desigur, este o exagerare a domnului Orban, aflat și dumnealui într-o criză acută de imagine...

Din când în când, Luminița Vlădescu, viceprimărița din partea PSD, mai toarnă și dumneaei gaz pe foc, menținând starea de război.

De ce să fie bine, dacă poate să fie rău!
Unele dintre motivele invocate de domnia sa sunt de-a dreptul hilare!

Într-o criză prelungită de imaginație, doamna Vlădescu continuă să pozeze în victimă, invocând diverse situații menite să-l compromită pe primar. Insist asupra acestor episoade ca să înțelegeți mai bine cu ce se ocupă oamenii politici ai Medgidiei, cum se șicanează ei reciproc, profitând de statutul ingrat pe care îl are un independent.

Vizibil iritat de atitudinea ostilă a consilierilor, care îi pun bețe în roate,după cum spune domnia sa, domnul primar continuă să se apere cu mijloacele legale pe care le are la dispoziție.

Așa cum a declarat, dezgropând definitiv securea războiului, Valentin Vrabie vrea să dizolve Consiliul Local. De aceea, în acest scop, a declanșat o campanie de strângere de semnături.

Primarul este intrigat de înverșunarea celor care se opun sistematic propunerilor și proiectelor promovate de domnia sa! Din această cauză, practic, se stă pe loc, principalele priorități fiind blocate.

Dată fiind situația creată și care persistă de mult timp, primarul este dispus să își dea demisia și să parcurgă din nou toate etapele impuse de alegerile locale.

În doar trei zile, peste 10.000 de cetățeni au semnat pentru dizolvarea Consiliului Local, sătui de atâtea și atâtea scandaluri…

Există o limită în toate.
La Medgidia, sub impulsul revanșei cu orice preț, chiar cu prețul punerii orașului pe butuci, limita bunului simț a fost depășită de multă vreme.

Să înțeleg că domnii consilieri sunt stat în stat? Dumnealor nu dau socoteală în fața nimănui?
Nu trebuie să justifice, într-un fel sau altul, votul lor permanent negativ?

Înțeleg că dumnealor se subordonează PSD Constanța, dar chiar trebuie să acționeze orbește, fără a ține cont de ceea ce are nevoie Medgidia?

Vrabie consideră că ar fi o prostie să se piardă vremea și în următorii doi ani de mandat. Și această chestiune trebuie decisă de localnici prin vot.

Domnia sa este pregătit să-și prezinte demisia, pentru a se organiza din nou alegerile locale.

Așteaptă doar ca domnii consilieri să procedeze la fel și să își dea și dumnealor demisia!

Aici, dumnealui este un idealist. Poate pe altă planetă, în altă viață, într-un film cu cascadori mulți și cai puțini!

Aiurea.
Cum crede domnia sa că domnii care au moștenit locurile din Consiliul Local vor renunța la pozițiile lor privilegiate?!

Ar fi o dovadă de respect față de cei 10.000 de cetățeni care au semnat împotriva lor, ceea ce este mult prea mult față de societatea în care trăim!
Fără liniște și consens, viața orașului nu va reintra în starea de normalitate.

Teoretic vorbind, așa stau lucrurile. Nu știu dacă și din punct de vedere practic și legal pot fi organizate alegeri la momentul acesta și în condițiile existente.

Valentin Vrabie este optimist, dar procedura este destul de complicată. Repetarea alegerilor la Medgidia ar genera un precedent nedorit de cei aflați la putere.

Vrabie, în schimb, spune că, dacă se vor produce schimbările preconizate în Consiliul Local, într-o lună de zile pune orașul pe picioare.




jooble.org