Ce se mai întâmplă cu vremea...

Ce se mai întâmplă cu vremea...(1535)


Meteorologii ANM au emis avertizări COD PORTOCALIU şi COD GALBEN

În mare parte din ţară sunt asteptate ploi abundente, vijelii şi grindină în weekend.

Cantităţile de apă vor fi mai mari îndeosebi în zonele deluroase, montane, în Moldova și Transilvania. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade.

Ploile vor continua şi săptămâna viitoare, abia de miercuri vremea încălzindu-se ușor și treptat.

 

METEO AZI, SÂMBĂTĂ

Vremea va fi instabilă și în general închisă. În cea mai mare parte a țării se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vor fi condiții de grindină. Îndeosebi în zonele deluroase, montane, în Moldova și în Transilvania, prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.

 

METEO DUMINICĂ 

Vremea va rămâne în general instabilă. Vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în jumătatea de est a țării, la deal și la munte, zone unde vor mai fi cantități însemnate de apă, și local în celelalte regiuni. Vor fi condiții de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, în special în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 28 de grade, iar cele minime între 8 și 18 grade.

 

METEO LUNI

Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitațiilor, dar din punct de vedere termic va fi rece pentru această dată. Vor fi înnorări, averse și descărcări electrice, local, îndeosebi în nordul, centrul, sudul țării și la munte. Pe spații mici cantitățile de apă vor fi mai însemnate. La munte, la altitudini mai mari de 2000 m, mai ales în Carpații Meridionali, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, temporar și în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia, iar cele minime între 5 și 15 grade, mai ridicate, spre 18 grade, pe litoral și în deltă.

 

METEO MARŢI 

Vremea se va menține rece. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 26 de grade, iar cele minime între 5 și 15 grade, ușor mai ridicate în deltă și pe litoral, spre 18 grade, dar și mai scăzute, până în jurul a 3 grade, în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor mai fi înnorări și ploi slabe, de scurtă durată, pe arii restrânse, mai ales în nordul, centrul și estul țării. La munte, la altitudini mai mari de 1800 m, vor fi condiții și de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane înalte, dar trecător și în regiunile sudice și de sud-est.

 

De MIERCURI vremea se va încălzi ușor și treptat. Vor fi averse pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului. În Capitală, vremea se va încălzi ușor și treptat, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată spre sfârșitul intervalului.

 

Sursa: www.romaniatv.net
jooble.org