MANGALIA - CENUȘĂREASA TURISMULUI DE PE LITORAL

MANGALIA - CENUȘĂREASA TURISMULUI DE PE LITORAL(3309)


Tot mai mulți sunt cei care îi reproșează primarului orașului Mangalia lipsa sa de interes față de turism. Nu numărul contestatarilor este important, ci faptul că, în marea lor majoritate, criticile vin din partea unor oameni avizați, care au lucrat sau mai lucrează în turism , care știu cu ce se mănâncă această activitate.

Domnul primar a rămas închistat în vechea lui uniformă de șef al Gărzii Financiare. Important, greu de abordat, misterios și refractar la tot ceea ce nu reprezintă cifre.

Sub conducerea domniei sale, Mangalia arată ca un oraș funebru. Recent, consilierii au aprobat refacerea stocului de lumânări și achiziționarea unui lumânărar la prețuri care l-au mâniat până și pe Dumnezeu!

Sigur, s-a ales și turismul cu ceva. Cu trei dughene pe post de centru informativ.

Aiurea.
De câte ori merg la Balcic, unde îmi petrec sfârșitul de săptămână, mă opresc sau trec special prin stațiunile din sudul litoralului. E ca și cum trec să vizitez un prieten bolnav care zace de multă vreme la pat, fiind în imposibilitatea de a se deplasa de unul singur.

Și, când te afli în fața unui bolnav, mă refer la turism în ansamblu, ce poți să-i spui? Turismul din Mangalia și stațiunile aferente nu au nevoie de bocitoare!

Am trecut, recent, prin zona hotelului Panoramic.
Cu ani în urmă, era locul meu preferat de promenadă. Nu de puține ori, am admirat ivirea zorilor din acest loc care a aparținut basmului.

Unde sunt lucrătorii din turism de talia unor Doru Dobre sau Bazil?
Domnul Filip, astăzi consilier, a fost ani de zile directorul stațiunii Neptun. A uitat așa repede de turism? Nu i-a mai rămas în minte nici o soluție, nici măcar o idee care să contribuie la revitalizarea turismului în zonă?

S-a vorbit ani de zile despre jaful de la S.C.Neptun, de la “Cătunul” și alte unități celebre cândva, dar nu am auzit ca cineva să fie pedepsit pentru astfel de chestiuni!

Trei importante unități hoteliere, Panoramic, Belvedere și Amfiteatru au stat, ani buni, fără nici o explicație, pe butuci cu ușile închise! După ce au ruginit bine, aud că au fost preluate de un investitor străin. Dată fiind starea lor tehnică, cred că la un preț derizoriu.

Culmea, nu au fost cumpărate direct, ci de la un alt investitor, care le-a ținut și dumnealui un an de zile pe dreapta!

Mă intrigă faptul că, la noi, totul, în materie de achiziții hoteliere și de alimentație publică, se face alambicat, prin diverși interpuși, ca și cum cineva ar vrea să-și piardă urma!

Sigur, nu asta îi reproșez domnului primar Radu.
Ci faptul că nu dă atemția cuvenită turismului. Că se mulțumește cu ceea ce a moștenit de la Zanfir Iorguș! Până și de la Tusac a rămas câte ceva: străzile și bordurile din față de la “Cocor”.

E limpede că turismul nu se numără printre preocupările sale curente. Poate că greșesc, dar nu am auzit de nici o măsură să scoată turismul din starea de amorțeală în care se zbate în prezent. Și, asta, în ciuda semnalelor de alarmă trase de oameni avizați!

Chiar dacă nu te pricepi la un domeniu de activitate, nu e nici o tragedie.
De aceea, au apărut specialiștii pe lume…
 
jooble.org