UMBRA REGELUI MIHAI LA MEDGIDIA

UMBRA REGELUI MIHAI LA MEDGIDIA(3274)


Încă nu s-au uscat lacrimile de pe obrajii celor care l-au iubit și respectat pe Regele Mihai.

Am constatat lucrul acesta în timp ce îmi făceam loc prin mulțimea care a luat cu asalt gara Medgidia, pentru a întâmpina Trenul Regal.

Pentru prima dată, după foarte mulți ani, Trenul Regal a plecat într-o călătorie fără cel mai de preț pasager al său.

Regele Mihai a murit, dar viața merge mai departe! Când trenul se apropia de o gară, frânând ușor, Regele cobora geamul ca să-i încurajeze pe români.

De această dată, în gara Medgidia, geamul de la care obișnuia să salute poporul era închis ...

Trenul Regal a oprit astăzi la Medgidia.

În ziua înmormântării Regelui, a parcurs ca un erou traseul București-Curtea de Argeș, fiind întâmpinat cu mii și mii de luminițe!

La Medgidia, s-a întâmplat la fel, cu precizarea că luminițele proveneau din lacrimile celor prezenți pe peron și în spațiile aferente gării. De la moartea Regelui Mihai încoace, nimeni nu a mai avut parte de o asemenea ploaie de luminițe!

Trenul Regal reprezintă un simbol care, fără rege, doare…

Respectul față de Majestatea Sa, față de istoria patriei, față de valorile care ne înconjoară, sunt doar câteva dintre reperele care au stimulat prezența medgidienilor la un asemenea eveniment.

Cu alte cuvinte, Medgidia a avut parte de o escală istorică în anul centenar al Marii Uniri.

Se înțelege de la sine că nu este vorba de o simplă plimbare cu trenul. Traseul stabilit parcurge simbolic drumul spre Dobrogea în anul în care se împlinesc 140 de ani de la alipirea sa la țara mamă și 160 de ani de la inaugurarea lucrărilor la calea ferată Cernavodă-Constanța.

Miroase a grâu.
Majestatea Sa Margareta și Alteța sa Radu se bucură din plin de ospitalitatea recunoscută a cetățenilor din Medgidia. Sunt primiți cu pâine și sare. Primarul Valentin Vrabie le prezintră tablouri reprezentative. Unul dintre ele surprinde o imagine globală a orașului.

Au medgidienii cu ce să se mândrească!
Este meritul celor care pun orașul înaintea oricărui alt interes. Pentru că, iată, vine o zi când trebuie să-ți primești oaspeții și e important să ai unde și cu ce...

Trenul Regal părăsește gara Medgidia în zumzetul celor care parcă nu mai vor să se desprindă de peronul pe unde s-au perindat o sumedenie de oameni valoroși.

De la ultimul vagon cineva face cu mâna orașului Medgidia, care astăzi a fost pe buzele României.

Trenul Regal a oprit la Medgidia!

Sper ca, aici, fiind nod de cale ferată, să oprească exact ca pe vremuri și trenurile internaționale pline cu turiști...
 
jooble.org