SIMPATICUL SERGHEI - VICTIMA RAȚEI CU PORTOCALE A PRIMARULUI FĂGĂDĂU

SIMPATICUL SERGHEI - VICTIMA RAȚEI CU PORTOCALE A PRIMARULUI FĂGĂDĂU(5218)


Sunt momente în viața personală a fiecăruia dintre noi când ne dorim să intrăm în pielea unui anume personaj.

Să fim precum eroul din poveste, Harap Alb sau, mă rog, oricine altcineva, da’ fermecat să fie…

Nu știu dacă din punct de vedere medical e bine să intri în pielea unui personaj fără un control prealabil, dar asta este o cu totul altă chestiune.
E o modă să fii ceea ce nici măcar nu pari a fi…

Unii se plictisesc de propria lor persoană, alții doar se joacă de-a regii pe răbdarea noastră.
Mă refer la regii Constanței.

Dar să continuăm.

Primarul Decebal Făgădău a fost fascinat, în ultima vreme, de personalitatea locală a lui Horia Constantinescu, comisarul zis Cattani de la Protecția Consumatorului.

S-a întâmplat să vizioneze episodul în care comisarul pune pe fugă o rață care avea sub aripi mai multe portocale. Din acel moment, furturile de portocale pe litoral au scăzut drastic, spre admirația vibrantă a primarului Constanței.

Zile în șir, Făgădău se încuia în birou ca să urmărească filmele cu Cattani. Cum îi prindea el în flagrant pe șefii de unități, fugind cu tone de pește în spate, cum îi beștelea și îi punea să scrie de 100 de ori că nu vor mai vinde marfă expirată…

Multe lucruri nu își poate explica astăzi primarul Constanței, care se consideră nedreptățit de soartă…

Adică, vine detașat pe litoral un inspector, aruncă pe jos cu pachetele de pipote congelate și brusc devine celebru. Și dintr-un foc i se propune fie să candideze la o funcție importantă, fie i se oferă postul de prefect pe de-a moaca!

Și pe dumnealui, ditamai primarul, nu-l bagă nimeni în seamă, culmea, după un mandat! Ba, chiar mai mult decât atât, cu ocazia unui control având ca temă parcurile pentru copii, a părăsit în grabă Primăria ca să nu dea nas în nas cu, culmea, eroul său preferat, comisarul Cattani!

După această întâmplare cu ghinion, Făgădău și-a schimbat profund filozofia de viață. El a realizat că poți fi celebru cu un simplu chitanțier pentru amenzi și procese verbale de sancționare a tot ce mișcă în urbea noastră.

De atunci, plouă cu amenzi și sancțiuni de tot felul, doar, doar, punându-și mâna la gură, opinia publică va recunoaște că Făgădău e cel mai rău!

Îmbrăcat în straiele lui Don Quijote, domnul primar a declanșat vânătoarea morilor de vânt, trimițându-și servanții pe teren.

Am selectat câteva din obiectivele stabilite de primar.
Să nu scape nealtoit nici un întreprinzător nou venit, amenzi și din piatră seacă, totul se plătește, etc.

Vara trecută, toată lumea îl acuza pe Cattani că pune cu controalele sale pe fugă turiștii, că a băgat boala în rața cu portocale!

În vara asta, Primăria Constanța procedează la fel, cu Decebal în căutarea gloriei eterne.

Și pe cine a pus domnul primar ochii?
Exact pe Serghei Mizil, care a transformat una din ruinele Constanței într-un local modern!

Pentru că a îndrăznit să conceapă un asemenea local exact în sufletul șaormarilor de profesie, care fac comerț cu tot ceea ce le pică în mână, Primăria Constanța a declanșat o adevărată cruciadă împotriva sa!

Avea dreptate Mohammad Murad când spunea că pe litoral este tăiată din rădăcini orice inițativă și că-i vine să renunțe la tot și să plece din România!

Poate că mardeiașii domnului primar vor ca și Serghei să plece din țară! Să rămână domnul primar singur și cu prietenul său de joacă, vicele Babu, pe post de electrician de serviciu.

Serghei Mizil a dezvoltat la București o linie occidentală de restaurante. Ca nu cumva să facă același lucru și la Constanța, Primăria se străduiește să-i taie cheful de a mai investi vreodată!
Și îi cară la amenzi în prostie.

Serghei este cunoscut pentru optimismul său molipsitor și pentru umorul cu care s-a pricopsit din naștere, calități pentru care urmează să fie din nou amendat!

De asemenea, urmează alte sancțiuni pentru: râsul sănătos, abuzul de poante bune, relații neprincipiale cu Sorin Ovidiu Bălan, pentru trecutul său de bagabont, pentru că seamănă cu Fernandel, pentru că pictează foarte bine, pentru că promovează o atitudine europeană în restaurantele sale, pentru că îl cheamă și Mizil, pentru că nu a huiduit-o, la unison cu unii pesediști, pe Simona Halep, pentru că este român.

Cu astfel de măsuri, primarul Făgădău e convins că poate deveni mai celebru decât comisarul care l-a alergat printre leagăne și balansoare.

Eroare.
Domnul Decebal Făgădău ar intra în istorie dacă orașul pe care îl păstorește ar fi curat, dacă ar mătura cineva pe traseul Lupoaică - Piața Ovidiu, dacă ar strânge toți maidanezii din zonă, dacă i-ar sancționa pe șaormarii care nu respectă principalele reguli de igienă, dacă ar supraveghea cerșetorii.

Când orașul al cărui primar ești arată ca vai de mama lui, cum poți să-l amendezi exact pe cel care are o inițiativă benefică?

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri