CRONICA UNUI PUCI ANUNȚAT

CRONICA UNUI PUCI ANUNȚAT(1501)


De la Congresul PSD încoace, ce a făcut Liviu Dragnea?

Ascuns după masca falsă a pacifistului, a continuat să ațâțe spiritele în partid. Curvește, în sensul politic al cuvântului, a dat semnalul unei presupuse competiții pe funcții în teritoriu.

Șmecher mare, teleormăneanul nu a aruncat la bătaie toată halca și nu la toți odată! De pildă, i-a repartizat Dobrogea lui Oprișan ca zonă de influență, dar totul a rămas pe hârtie. Pesemne Dragnea și-a adus aminte că a fost primit cu curul la Focșani!

Presupun că îi plac luptele de tot felul, pentru că știe să-i ațâțe pe combatanți. Mustind de dorința aprigă de răzbunare, ar vrea pe mulți să-i dea personal cap în cap!

Nu o face din cauza vremurilor grele pe care le trăim.

Evident, diferit.
Domnia sa cu grijile și încurcăturile aferente unui mahăr, dosare, bălți și alte anexe etc.

Noi cu sărăcia.

Dacă ar fi să înceapă din nou un război personal cu cei “însemnați” la Congres, așa, din senin, nu ar pica bine pentru domnia sa.

Ar fi ca și cum PSD arde și Dragnea se ține de plata unor polițe!

Nu-i mai simplu să-i asmută pe unii împotriva așa zișilor trădători? Cu alte cuvinte, să scoată castanele din foc cu mâinile altora?

În aparență, în PSD s-a declanșat un fel de “Daciada”. Cine ajunge primul la startul alegerilor!

Stimulați de atitudinea șefului suprem de partid, câțiva pesediști constănțeni au deschis cu de la sine putere sezonul de vânătoare.

Sigur, după cele întâmplate la Congresul PSD, unii și-au făcut diverse calcule, socotind că este momentul să iasă la bătaie. S-au grăbit să-l declare pe Felix Stroe decedat din punct de vedere politic! S-au trezit cu el cântând la priveghi! Le-au căzut lumânările pe mâini și s-au fript.

Acum suflă și în iaurt, pentru că s-au angajat la o stână particulară. Dar mai sunt și alții care dau din picioare ca să ajungă în față.

Deși își arată mușchii peste tot, Liviu Dragnea este foarte prudent. Un coleric s-ar fi aruncat din prima la gâtul lui Felix Stroe, dar Dragnea a ezitat!

Pe această temă, au apărut informații și comentarii contradictorii. Unii spun că Dragnea ar fi dat-o la pace cu Felix Stroe. Au apărut și poze cu cei doi fumând pipa păcii, de pildă.

Dar, în același timp, s-a comentat că domnul Horia Țuțuianu ar fi preferatul lui Dragnea pentru șefia PSD Constanța.

Acum, sincer să fiu, nu prea înțeleg cum funcționează sistemul cu preferințele șefului, dar funcționează. Ce știu sigur este faptul că domnul Țuțuianu nu se mai află cert printre preferințele lui Stroe.
Astfel de întrebări- cheie își vor afla curând răspunsul.

În opinia mea, decizia instanței în dosarul lui Dragnea va influența conduita decizională a șefului PSD.

Revin în teritoriu.
La noi, puciurile sunt anunțate din timp chiar prin intermediul presei! Nu știu dacă nu cumva cei vizați sunt informați și printr-o adresă semnată de administratorul de bloc. Sunt atenționați să nu părăsească biroul în timpul puciului…

Oricum acțiunile celor care tot pun la cale de vreo doi ani înlăturarea domnului Stroe din conducerea RAJA sunt previzibile și nu au nici un efect.

Dușmanii lucrează.
Cum ar fi, de pildă, Setilă, care a turnat tot timpul gaz pe foc în scandalul apei de la Medgidia. S-a spus, atunci, dar nu am considerat că e momentul unei analize, că una din ținte, de fapt, principala țintă, era chiar Felix Stroe în persoană!

Asta înseamnă că ar fi trebuit să asistăm la un complot pus la cale de principalii actori, inclusiv cu contribuția unor domni din PSD!

Astăzi, când am auzit că primarul Vrabie i-a blocat salariul lui madame Vlădesco, m-am convins că nu e nimic adevărat în toată această poveste. Mai nou, lupta de clasă la Medgidia se exprimă prin șicane! Atât de o parte, cât și de cealaltă parte a baricadei.

Conflictul prelungit de la Primăria Medgidia a intrat în faza blocajelor la mantinelă.

Madame Vlădesco blochează proiectele primarului și primarul îi blochează salariul!

Ca la balamuc!
jooble.org