Sorina Pintea, prezență activă la cea de-a IIa ediție a Congresului internațional al Evluatorilor de servicii medicale

Sorina Pintea, prezență activă la cea de-a IIa ediție a Congresului internațional al Evluatorilor de servicii medicale(1391)


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a participat ieri seara la Neptun, la cea de-a IIa ediție a Congresului internațional al Evluatorilor de servicii medicale. La Congres au participat peste 120 de persoane din sistemul medical dar și din mediul academic.

Ediția din acest an a Congesului a avut ca tema Managementul calității serviciilor medicale/acreditarea serviciilor medicale din ambulatoriu iar toți cei prezenți, manageri de spitale , medici, profesori universitari, evaluatori de servicii medicale, asistenți medicali dar și alte categorii socioprofesionle care au legătură cu sistemul medical, pe lîngă lucrile prezentate, au avut ocazia să discute cu ministrul Sănătății despre problemele cu care se confruntă în desfășurarea actului medical.

Prezența d-nei ministru Sorina Pintea a generat un dialog constructiv cu participanții despre necesitatea calității serviciilor medicale dar și despre salarizarea din sistemul sanitar. Ministrul Sănătății a promis că se va implică în modificarea Ordinului 975/2012 privind implemetarea managementului calității serviciilor medicale în cadrul unităților sanitare cu paturi din rețeaua Ministerului Sănătății și a autorităților administrației publice locale.

În încheierea lucrărilor, d-na ministru Sorina Pintea a primit din partea președintelului Asociație Evaluatorilor de Servicii Medicale, Vasilică Rusu, o diplomă de excelență și a fost invitată să facă parte din marea familie evaluatorilor.
jooble.org