Președintele Băsescu se întâlnește, la Neptun, cu foștii colegi de facultate

Președintele Băsescu se întâlnește, la Neptun, cu foștii colegi de facultate(948)


Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte sâmbătă cu foştii colegi din facultate, la 37 de ani de la absolvire.

Întâlnirea are loc la vila de protocol din staţiunea Neptun. Printre foştii colegi ai şefului statului se numără viceamiralul cu trei stele, Dorin Dănilă, fost şef al Statului major al Forţelor Navale sau Mircea Rusmănică, fost şef al Comandamentului Flotei Maritime.

Au trecut 37 de ani de când Traian Băsescu a absolvit Institutului de Marina, în prezent Academia Navală “Mircea cel Bătrân”. Aşa cum a obişnuit în ultimii ani, preşedintele şi-a invitat foştii colegi la vila de protocol din Neptun, pentru a marca momentul.

În anul 1976 214 studenţi au absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”. Printre ei şi preşedintele României, care a terminat Facultatea de Navigaţie, Secţia Civilă Transport Maritim.

Unii dintre colegii de Academie ai preşedintelui sunt celebri . Viceamiralul cu trei stele Dorin Dănilă, fost şef al Statului major al Forţelor Navale, este absolventul Facultăţii de Navigaţie, Secţia Militară. Aceeaşi specializare a urmat şi Mircea Rusmănică, fost şef al Comandamentului Flotei Maritime. În martie 2009, însuşi preşedintele României a semnat decretul de înaintare în grad şi trecere în rezervă a mai multor generali şi amirali din Ministerul Apărării Naţionale, printre ei aflându-se şi fostul şef al Flotei.
jooble.org