Orașul poartă semnătura ta! – campania PNL pentru a aduce Constanța mai aproape de cetățeni

Orașul poartă semnătura ta! – campania PNL pentru a aduce Constanța mai aproape de cetățeni(1042)


PNL Constanța a demarat campania „Orașul poartă semnătura ta!”.

Inițiativa are drept scop identificarea problemelor reale ale Constanței, așa cum le percep cetățenii și nu doar aleșii locali, care își aduc aminte de nevoile orașului doar o dată la patru ani.

Astfel, PNL își propune prin campania „Orașul poartă semnătura ta” să strângă cât mai multe idei de la cetățeni, prin adresarea unui chestionar de 18 întrebări punctuale în cadrul căruia constănțenii pot semnala exact ceea ce ar vrea să schimbe la locul pe care îl numesc „acasă”.

Prin acest demers, PNL dorește să aducă în atenția conducerii orașului un set de propuneri concrete și pertinente, care să stea la baza actualizării Plan Urbanistic General (PUG) al Constanței. De asemenea, cele mai importante propuneri și idei ale constănțenilor vor fi transpuse în proiecte de hotărâri de consiliu local, care vor fi supuse aprobării.

Decizia PNL de a iniția această campanie a fost luată pe fondul refuzului constant al primarului Decebal Făgădău de a se consulta cu cetățenii în ceea ce privește subiectele importante ale urbei.

„Această campanie este un demers important în ceea ce privește consultarea cetățenilor cu privire la actualizarea PUG-ului Constanței. Din punctul nostru de vedere, PUG-ul este un instrument fundamental pentru identificarea și transpunerea în realitate a proiectelor strategice ale orașului. Prin intermediul PUG-ului se iau decizii majore legate de investiții publice și private în orașul nostru. Nereglementarea PUG-ului lasă posibilitatea administrației publice locale să practice urbanismul derogatoriu, adică promovarea unor PUZ-uri pe suprafețe variabile, fapt ce a condus la dezvoltarea întâmplătoare și necorelată cu nevoile orașului. Promovăm acest demers pentru că Primăria Constanța nu are interes să facă o consultare publică pe acest subiect, iar cetățenii trebuie să-și spună punctual de vedere. Este necesar ca cetățenii Constanței să fie parte la deciziile majore și proiectele importante ale orașului”, a declarat Septimiu Bourceanu, coordonatorul organizației municipale a PNL Constanța, inițiatorul proiectului „Orașul poartă semnătura ta!”.

În sprijnul acestui demers, constănțenii au la dispoziție platforma http://tomisonline.ro/, unde pot completa chestionarul și afla toate detaliile legate de campania „Orașul poartă semnătura ta!”.
 
jooble.org