PONTA A ÎNVĂȚAT DE LA DRAGNEA SĂ ARUNCE PRIMUL CU PIATRA. ȘI EXERSEAZĂ...

PONTA A ÎNVĂȚAT DE LA DRAGNEA SĂ ARUNCE PRIMUL CU PIATRA. ȘI EXERSEAZĂ...(2135)


Ca pe vremuri, stau oamenii la coadă pe scăunele, cu noaptea în cap, la sediul PRO ROMÂNIA.

Nu au nici un fel de marfă de genul lapte, carne, pene, ouă etc., cum au crezut unii.

Cei care s-au așezat la coadă sunt politicieni din PSD, deocamdată, zic organizatorii, veniți cu noaptea în cap ca să se înscrie în PRO, pentru că în partidul lor nu sunt lăsați să vorbească!!!

Printre aceștia, sărind vesel într-un picior, se numără și Mircea Dobre, fostul ministru constănțean al Turismului.

Care, acum, ce face dumnealui?
Practică turismul politic pe traseul PSD-PRO România. Cât a fost șef la Turism, mai bine făcea naveta pe ruta România-Bulgaria și retur. Avea ce învăța.

Mă tem că politicienii care urmează exemplul lui Dobre vor realiza,cât de curând, că au stat la coadă la pomul lăudat...

Au fugit, precum domnul Dobre, din PSD și au ajuns tot acolo! Adică tot în PSD, dar unul mai mic, precum Bubico, care latră, dar nu mușcă. În schimb, dacă se freacă de picioarele tale, lasă păr.

Pentru că, să fiu iertat, ce poate ieși dintr-o grupare condusă de Victor Ponta, îndoctrinat până peste cap de politica PSD, elevul lui Adrian Năstase!

Ce nu au vorbit, până acum, dezertorii în partidul lor, dar cu Ponta șef, o să tot vorbească de acum încolo!

A demonstrat-o din plin cu prilejul venirii sale la Constanța ca să-l lanseze la apă pe Mircea Dobre. Care oricum a luat apă în PSD!

Domnul Ponta s-a comportat ca un conducător autoritar. A chemat pe blat la “lansare” doar pe cine a vrut domnia sa!

L-a tratat cu o totală lipsă de respect pe Mircea Banias, ca și cum ar fi fost o cantitate neglijabilă!

A vorbit doar domnia sa, ca să ne convingă cât de deștept este dânsul în materie de materialism dialectic. A ținut lecții de democrație prin intermediul presei care s-a arătat dispusă să-l asculte...

Într-un cuvînt, Ponta și numai Ponta, care e în toate cele ce sunt!

De altfel, atitudinea sa față de Daniel Constantin, în cazul Vrabie, una total necolegială, ar trebui să mă scutească de orice alt comentariu.

Ca și cum nu ar fi știut despre ce este vorba, Ponta s-a dezis de Constantin, în cazul atât de comentat al primirii lui Vrabie în partid, jucând rolul naivului. În fapt, a evitat un subiect incomod, lăsându-l singur în față pe Constantin și, desigur, nu a ratat prilejul de a-i plăti o poliță mai veche primarului Vrabie, care l-a catalogat pe Ponta într-un anume fel...

Poate că fostul premier aștepta ca Vrabie să-și pună cenușă în cap, să iasă în public și să se lase tras de urechi, precum Dragnea, în timpul armistițiului dintre cei doi lideri PSD!

Cum toate astea nu s-au întâmplat, Ponta, șmecher mare, a aruncat conflictul în spatele PRO România și și-a făcut imagine pe seama contestatarilor primarului Medgidiei!

Corect era să nu pună partidul în față și să-și regleze în culise disputa cu cel care, într-un context politic, l-a catalogat drept “criminal”, pentru că în realitate este vorba de un conflict personal.

Dacă ai de împărțit ceva cu Vrabie, fii bărbt și nu te ascunde în spatele lui Daniel Constantin, pus în ipostaza celui care face totul de capul lui!
Dincolo de orice alte comentarii, domnul Ponta a generat un sentiment de nesiguranță în PRO România ,ca și cum, după cum am mai scris, nu știe stânga ce face dreapta!

Pe scurt, Ponta face valuri ca să se știe pe unde trece dumnealui!

Dați-mi voie să nu cred în bunele intenții declarate de domnul Ponta, care nu face decât să reia noile lui teze generate de pierderea puterii în PSD.

Și, apoi, năravul din fire nu are lecuire...

Care este deviza domniei sale?
“Ce nu a făcut PSD-ul din programul său de guvernare, facem noi!”
Adică PRO România.

Ca, scuzați, ce chestie? Poate că nu ar fi rău ca activitatea din ultimii doi ani a domnului Ponta să fie analizată cu seriozitate.
Ce a făcut, practic, domnia sa?

A transformat o dispută personală într-un război pe viață și pe moarte, tulburând apele în PSD!

Lupta sa, dusă uneori până la absurd, cu Liviu Dragnea a fost și este una pentru Putere, actualul șef al PSD fiind așchia care nu a sărit departe de trunchi.

Ca și în cazul Dragnea, te înfioară mijloacele de luptă folosite fără scrupule, ca să spun așa, ajungându-se la amenințări care nu te lasă să dormi!

E drept, Ponta a fost întotdeauna mai subtil. Până s-a enervat, pentru că a pierdut lamentabil toate funcțiile cheie.
Deși a plecat din PSD, Victor Ponta continuă să se răfuiască cu Liviu Dragnea.

Acum, inevitabil va muta războiul său personal cu șeful PSD în interiorul PRO România.

'Bubico, să-ți dea mamița partidulețul-jucărică? Mușcă, nu te prosti, ce naiba!”

Să recapitulăm.
Așadar, din anumite considerente, PRO România pornește la drum cu numere de înmatriculare noi, dar cu fostul conducător al PSD la cârmă! !Până să se limpezească situația dosarelor sale penale, bobocii pe linie de partid au stat permanent cu un os în gât.

De când a fost numit în fruntea PRO România, Ponta este iarăși “tare în gură-”! Are din nou un partid la dispoziția sa, deci multiple mijloace suplimentare de a-l combate pe dușmanul său, pe care a ținut să-l avertizeze că el e PRO ROMANIA...

Sunt convins că Victoraș, cum îl alinta Băsescu, va târî noul său partid în gâlceava sa cu Dragnea.

Se merită să plece PRO România la drum cu un scandal care nu este al său?

Să fie folosit partidul pe post de lansator de torpile într-o chestiune în care, scuzați expresia, sula nu are nici o legătură cu Prefectura?

Ca și în cazul conflictului său cu Valentin Vrabie, pe care, dintr-un orgoliu prostesc, vrea să-l pedepsească!

Auzi aici argument! Cică a auzit dumnealui niște vorbe nu prea la locul lor despre Vrabie!

Păi, despre domnul Ponta, vorba aia, câte nu se spun și văd că îi merge bine! Mai ușor cu pianul!

Da' cu Banias ce a avut? Tot vorbe, tot vorbe?

A doua chestiune.
După eșecul final din PSD, Ponta a devenit mai recalcitrant. Pe urmă, se știe, dumnealui îi place să conducă și, ca atare, nu acceptă să primească indicații de la alții, dacă nu sunt după capul său...

Maniera în care a acționat la cooptarea lui Dobre ține de comicăriile cu Stan și Bran când mută pianul pe scări...

Mai ușor și dumneavoastră cu pianul, domnule Ponta!
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri