REGII  CONSTANȚEI  ȘI SERBĂRILE GALANTE DEDICATE FOAMEI

REGII CONSTANȚEI ȘI SERBĂRILE GALANTE DEDICATE FOAMEI(2274)


Simandicoși, umflați de-a binelea în pene, pentru că așa le place să umble, gușați sau, dimpotrivă, slabi ca niște ogari, regii Constanței ocupă, în mare parte, peisajul anost al orașului. Aici am ajuns.

Ca și la Mangalia, într-un oraș conservă unde regii au acaparat până și ruinele rezultate din demolări. Care demolări, să nu credeți că au fost făcute la întâmplare… Sub fiecare garnitură de moloz se găsește o mină de aur. Concret, terenul de dedesubt, în primul rând, ca plasament, are o valoare greu de descifrat.

Cu siguranță, la momentul oportun, oportunitatea fiind decisă de ei, regii vor valorifica terenul respectiv. Deocamdată, ca și în cazul “Continental”, domnii regi sunt în așteptare.

În așteptare suntem și noi, cetățenii. Așteptăm ca primarul Făgădău să se trezească din somn.
S-a deșteptat ea, Alba ca Zăpada, cu o jumătate de măr în gât, și dumnealui nu se trezește la realitate!

De aia își fac regii de cap!
Cum au ajuns ei la statutul formal de regi?
Mă rog, așa zișii regi, pentru că, în realitate, nu au nici o legătură cu regalismul! Nici măcar cu ăla de păpădie!
Dimpotrivă, au făcut de capul lor pasul de la comunism la regalism, luând-o pe scurtătură.

Oare băieții ăștia au parcurs vreodată un drum din viața lor de la un capăt la celălalt? Să-l parcurgă pe bune. Adică, zic, fără să fure startul,fără să fie împinși de la spate, fără să fie favorizați în vreun fel, cum sunt ei învățați, fără să treacă peste rând…

Când beneficiau de avantajele de gașcă ale comunismului, îl înjurau pe rege. Chiar și după revoluție, nu au fost de acord ca regele să se întoarcă în țară. Credeam că fac chestia asta dintr-un atașament față de orânduirea pe care au slujit-o. Da’ de unde! Ei râvneau la tronul lui! Chiar și într-o formulă improvizată.

Oricum, interesante găselnițele cu regii de ocazie confecționați din paie, vată sau mucava. Unii dintre ei au fost încoronați de pupincuriștii din anturajul lor. Pupincuriștii au făcut mult rău patriei noastre. Ei sunt cei care le-au băgat în cap unor mediocri că nu există alții mai buni decât domniile lor!

Că, vezi Doamne, fără dânșii se duce țara de râpă, că sunt greu de înlocuit, chiar nemuritori! După care, cu o limbă ce poate pune în pericol viața unui diabetic, atât de dulce e!, i-au încoronat ca regi.

Alții s-au așezat singuri pe tron, dar pe tronul de la WC, și au tras mâța de coadă, perioadă în care s-au încoronat singuri, confecționându-și veșminte din hârtie igienică. Au tras apa, cu trecutul lor cu tot, și au anunțat că, începând cu data respectivă, se ridică singuri în mâini până la rangul de rege.

De când s-a dat liber la regalism, s-a umplut Constanța de regi!
Avem regi în aproape toate domeniile de activitate.
Cu frontiere bine stabilite. De aici și până aici. Punct. Evident, ca orice țară dezvoltată.

Avem regi ai petrolului, precum familia aia din Dallas, care forează și în gaură de șarpe. Ăștia au capacitatea de a transforma orice platformă de foraj marin într-o platformă politică.

Cu dexteritatea primarului Făgădău, care preface tot ce atinge în ruine. La Constanța, mai mult se demolează decât se construiește! Dacă tot vor unii să ne transforme în cimitir arheologic, ținând cont și de statutul flotei comerciale a României, alcătuită din obiecte de artizanat.

Avem regi ai asfaltului, care asfaltează cu andrelele. Adică, doi pe față, doi pe dos. Și, dacă se poate, doar ei, ca să dețină monopolul asfaltării a tot ce mișcă în județul ăsta! Și chiar dincolo de ei…

Avem regi ai turismului de doi lei parașutați în România cu titlul de investitori străini, investitori strategici, investitori doar ei, investitori care îți pun sula în coaste… Ăștia au pus la cale o veritabilă insurecție în materie de achiziționare de hoteluri trase intenționat pe dreapta ca să poată fi preluate de cine trebuie la momentul oportun. Și la un preț la care se vinde mărul creț.

Dacă ați sesizat, oportunitatea joacă un rol important în viața regilor Constanței. În cazul lor, se lucrează ca la tirul sportiv. Punct ochit, punct lovit. Nici apariția lor ca grupare influentă nu a fost întâmplătoare.

După acapararea, uneori, forțată, a unor domenii de activitate importante, luate chiar pe de-a moaca, diverși indivizi s-au autointitulat regi peste valorile respective. Fără nici o contribuție bănească, fără nici o bază legală! Și-au cumpărat de la târg un sceptru și se plimbă în ansamblu precum regele prin lobodă...
Doar ca moștenitori ai unor obiective economice și turistice, care le-au fost pur și simplu puse în traistă!

Regii Constanței suferă de o singură boală.
Îi doare în cot, da, cum să spun, rău de tot, de restul populației. Ignoră condițiile precare de muncă din regatul lor, chiar și atunci când se înregistrează morți și răniți, întârzie plata salariilor, fac glume proaste pe seama celor care intră în greva foamei, evident, din disperare, își asmut jurnaliștii arvuniți asupra foștilor prieteni și colaboratori, bâțâindu-se de satisfacție la gândul că ar putea să le pricinuiască necazuri.

Regii Constanței sunt lipsiți de caracter.
Ca, de altfel, aproape toți cei care se trag din PSD…

Care PSD, a început seria serbărilor galante dedicate FOAMEI și, desigur, și regilor Constanței...
jooble.org