- Fii meseriaș!- proiect de suflet al Organizației Femeilor Liberale

- Fii meseriaș!- proiect de suflet al Organizației Femeilor Liberale(1983)


Organizația Femeilor Liberale a lansat, la finele săptămânii trecute, la Iaşi, în cadrul lucrărilor Biroului Politic Național al OFL, proiectul naţional „Fii meseriaș!”.

Prin acest proiect, OFL își propune să popularizeze în cât mai multe localități din țară avantajele pe care școlile profesionale și învățământul profesional dual le oferă atât în ceea ce privește școlarizarea, cât și posibilitatea de ocupare a unui loc de muncă imediat după finalizarea studiilor.

Proiectul național <<Fii meseriaș!>> este, în opinia OFL, o nouă formă de școlarizare pentru elevii care au absolvit clasa a VIII-a. Elevii care vor urma aceste cursuri vor avea un loc de muncă asigurat prin contractul încheiat cu agentul economic la înscrierea în această formă de învățământ. Ne propunem ca, prin acest proiect, să stropăm abandonul școlar și să asigurăm o corelare între cerințele pieței muncii și sistemul educațional. Cu alte cuvinte, dorim să oferim copiilor alternative astfel încât să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Acest proiect se va implementa, în perioada următoare, și în localități din județul Constanța”, a declarat secretarul regional Regiunea Sud-Est al OFL, Adriana Câmpeanu.
jooble.org