ÎNGERUL LAURA  ȘI-A ÎNCHEIAT MISIUNEA PE PĂMÂNT...

ÎNGERUL LAURA ȘI-A ÎNCHEIAT MISIUNEA PE PĂMÂNT...(6596)


Ca și atunci când a murit Andrei Gheorghe, azi, la aflarea veștii că Laura Barbu a plecat mult prea grăbită dintre noi, m-am uitat oarecum mirat și intrigat spre cer, spre Biroul suflete, gata să-i contrazic pe funcționarii de acolo.

A murit Laura Barbu?
Dar florile nu mor niciodată! Cred că la mijloc este vorba de o confuzie. Cum să moară Laura Barbu!
În luna mai? În luna florilor?

Atât de devreme? De ce atâta grabă? Exact în ziua în care vișinul din curtea mea a izbucnit în plâns în zeci de flori! Când totul reînvie la viață sub semnul primăverii!

Parlamentul viselor ar trebui să interzică printr-o ordonanță de urgență accesul morții pe pământ în anotimpul numit PRIMĂVARA.
În loc să stăm plânși la priveghi, mai bine plantăm flori.

Laura era una dintre minunatele flori ale presei constănțene. Talentată, curajoasă, tenace…

Am cunoscut-o pe baricadele luptei pentru adevăr. Uneori, nu mă împăcam cu gândul că o ființă atât de delicată trebuie să înfrunte mojicia politicienilor pe care îi critica sau obrăznicia interlopilor luați la țintă în anchetele sale televizate.

Dar Laura nu avea nici un complex din acest punct de vedere. Își făcea meseria cu un profesionalism desăvîrșit, cu o conștiinciozitate exemplară…

Și, mai ales, fără frică… A dovedit-o în repetate rânduri.

A murit Laura Barbu!

Ca un făcut, veștile proaste din viața mea se confirmă întotdeauna foarte repede și cu exactitate. Îmi dau seama că eu rămân fără prieteni și presa constănțeană fără profesioniști.

După comportament și felul ei de a fi, încep să cred că Laura Barbu a fost un înger detașat de Dumnezeu pe pământ. Și-a încheiat misiunea și se întoarce la post.

Doar așa ne putem explica de ce unii dintre noi sunt mai buni la suflet decât ceilalți. De ce au calități diferite de ale noastre. Simplu. Dumnezeu trimite pe pământ reprezentanți competenți, tandri și iubitori de frumos, precum Laura.

Drum bun, prietenă minunată! Dacă în timpul călătoriei tale izbucnește o furtună, să nu te sperii. E vârtejul de cenușă din sufletul lui Andrei Gheorghe, bunul meu amic de la radio, însoțit de Aurel Ciobanu.

Doamne, ai mutat ziariștii în curtea ta!
jooble.org