CUM ERA SĂ RĂMÂNĂ ALDE FATĂ BĂTRÂNĂ

CUM ERA SĂ RĂMÂNĂ ALDE FATĂ BĂTRÂNĂ(1578)


ALDE Constanța se manifestă ca o fată mofturoasă, tot timpul nemulțumită și puțin fudulă, că, altfel, nu se poate, căreia nu-i este pe plac nici un curtezan.

Sigur, nu-i pică bine nici alianța cu fata mare numită PSD, care, conform algoritmului și metehnelor care o caracterizează, face tot timpul pe șefa, vorbește tare și își ridică fustele în cap când se ceartă ca o isterică.

Din cauza surioarei PSD, care a acaparat totul în teritoriu, biata ALDE a fost redusă la tăcere, ca și cum nici nu ar exista pe eșichierul politic. Cu o rezervă de cadre subțire, care confirmă lipsa unor personalități reprezentative, ALDE Constanța joacă magistral rolul dramatic al fetei fără zestre, preocupată de stabilirea propriei sale identități și a unui viitor politic stabil.

Cât să mai stea la mâna PSD pe post de remorcă politică? Și dacă Tăriceanu nu se lasă și candidează la președinția României? Tot sub gluga de porumb pesedistă?

Sub presiunea acestor întrebări, ALDE a testat în timp mai mulți parteneri politici, în tentativa de a schimba radical imaginea partidului. Acum, ca să zic vorba aia, fără zestre, nu spun, dar și ALDE, că puțină modestie nu strică, s-a dovedit a fi prea pretențioasă!

La început, din viteză, s-a mers pe ideea continuității cu Mircea Banias, băiat fin, cumpătat, cu suficientă experiență politică, fost lider al P.D., cu experiență managerială etc. În ciuda acestor calități incontestabile, relația nu a mers… Verdictul: nepotrivire de caracter.
În realitate, și-a băgat nasul o rudă pricopsită care se conduce de unul singur după principiul: “Eu plătesc, eu dictez(!!)”

Cu riscul de a rămâne fată bătrână, ALDE a stat o vreme departe de lumea politică. Până când, într-o zi, a auzit de Valentin Vrabie...Un independent cu un palmares impresionant în calitate de primar al localității Peștera. Ales primar al municipiului Medgidia. Până într-un punct, relația ALDE-Vrabie a mers bine și părea a fi de viitor. Din păcate sau poate din fericire, ALDE l-a confundat pe Vrabie cu un trofeu care urma să fie ținut într-o vitrină și atât! Partidul nu a ținut cont că primarul Vrabie este un personaj cu o personalitate puternică și nu poate fi manipulat după cum vrea fiecare.

După ce PSD și-a băgat coada intensiv, s-a stins și această relație. Evident, spre disperarea celor care se temeau că ALDE rămâne fată bătrână…

Până la urmă, perseverența părinților ALDE a dat roade. Gabriel Daraban este noul ales. Și nu oricum, ci direct pe funcția de președinte interimar al Organizației Municipale al ALDE Constanța.

Era și timpul ca, în fine, după un lung provizorat, cineva să preia responsabilitățile de lider, pentru că ALDE funcționează de o bună bucată de vreme fără cârmaci.

În opinia mea, este o alegere bună pentru ambele părți, chiar dacă Daraban nu are o experiență prea mare în politică. Nici Vergil Chițac nu avea în ziua când a schimbat haina militară cu ținuta perversă de politician!

În schimb, noul președinte interimar este foarte bine pregătit profesional, moștenind foarte multe calități de la fratele său, Mihai Daraban, nimeni altul decât președintele Camerei de Comerț a României. O dovedește din plin prestația sa în cadrul Oil Terminal.

Ziarul “Timpul” îi urează succes domnului Gabriel Daraban, inclusiv în perspectiva candidaturii sale la Primăria Constanța!
 
jooble.org