POLITICA BĂLĂRIILOR

POLITICA BĂLĂRIILOR(1257)


Ce-i drept, am tratat cu o condamnabilă ușurință expansiunea bălăriilor, lăsând totul în seama naturii. Dacă le lași să crească de capul lor, îți intră în casă! Cu tupeul care le caracterizează, ți se vâră automat în nări sau în urechi, devenin agresive. Pofticioase din fire, bălăriile se înmulțesc foarte repede.

Am considerat, în mod eronat, că altele sunt problemele prioritare cu care se confruntă patria și am neglijat bălăriile. Personalitate puternică a vieții noastre sociale și politice, sectorul bălării continuă să marcheze profund viața noastră de zi cu zi.

Se vorbește deja fără nici o jenă despre existența unei politici a bălăriilor. În ultima vreme, se vorbește foarte mult despre bălăriile din politică. Recent, s-a desfășurat primul Congres al bălăriilor din PSD.

Inițial, domnul Dragnea a declarat că vrea să scape de bălăriile din partid. Nu a dat nume și a lăsat-o mai moale cu răzbunările personale, pentru că a sesizat că riscă să rămână singur în ditamai PSD-ul!

Ce face Puterea? A intrat în bălării. Ține un parlamentar o cuvântare de la înalta tribună a Parlamentului. Dă din mâini, se agită, scuipă după fiecare cuvânt rostit. Întrebi: “Ce zice ăla acolo?” Răspuns: “Bălării”.

Ce au ajuns bălăriile? Epitete pentru mediocrii care bat apa în piuă. Să vedem ce rol joacă acestea în scandalul în care este implicată doamna Kovesi. Președintele Iohannis a catadicsit, într-un târziu, să dea verdictul:
“nu o revocă pe șefa DNA”.

Motivația a fost astfel argumentată de președintele României: Dosarul întocmit de ministrul Justiției conține doar bălării! Ca atare, doamna Kovesi nu poate fi revocată din funcția pe care o deține pe baza unor bălării.
Conducerea PSD anunță că susține bălăriile ministrului său, așa că vom asista la prelungirea scandalului pe această temă.

În funcție de înălțimea lor, bălăriile pot fi folosite și ca gard protector în jurul unor hoteluri sau diverse unități de alimentație publică. Sunt scoase din uz pe baza unor motive puerile și abandonate în bălării până scad prețurile conform cu dorința prezumtivului cumpărător. Sunt hoteluri care zac de ani de zile în bălăriile unor stațiuni. Aproape că nu se mai văd. După efectuarea stagiului aferent bălăriilor, sunt scoase la vînzare ca fier vechi. După care, renovate temeinic, sunt introduse cu o față nouă în circuitul turistic!

Politica bălăriilor a funcționat impecabil în perioada în care a dispărut flota comercială a României. Nimeni nu a bănuit că în bălăriile Portului Constanța, de la “Înghite pui” la alte granițe imaginare, se găsesc pitite strategic vapoarele românești.

Bălăriile patriei erau atît de înalte, încât, nu se putea vedea nimic cu ochiul liber. Cert este că întreaga noastră flotă a dispărut sub formă de bălării. După o vreme, navele noastre au reapărut schimbate total sub alt pavilion.

După cum observați, la noi, pentru unii, bălăriile sunt benefice. De aceea, la nivel guvernamental și PSD, sunt bine protejate. Toate măgăriile mahărilor care birjăresc țara sunt acoperite de bălării. Ca să miroasă frumos în jurul lor, s-au testat tot felul de încrucișări rapide. Cel mai bine și cel mai bine, ca să zic așa, bălăriile se potrivesc cu bășina porcului…

  
jooble.org