TNL Constanța: Discuții pe tema -  România în contextul internațional actual

TNL Constanța: Discuții pe tema - România în contextul internațional actual(738)


România, ca stat membru UE și NATO, se află, de multe ori, în prima linie a provocărilor de pe scena internațională, fiind parte a deciziilor politice și militare ce pun în mișcare lumea, zi de zi. Conflictul din Siria, criza imigranților, amenințările teroriste, transformările și frământările din inima Europei, toate acestea sunt aspecte ce ne privesc și ne afectează poate mai mult ca niciodată. De aceea, nevoia de a fi corect și bine informat, conectat la fenomenele sociale, politice și militare care transformă în permanență lumea, este mai pregnantă ca niciodată.

În acest sens, Filiala Constanța a Tineretului Național Liberal are plăcerea de a invita toți constănțenii interesați sâmbătă, 21 aprilie a.c., începând cu ora 11:00, la Hotel Ramada (Satul de Vacanță), la o discuție deschisă și aplicată pe tema „România în contextul internațional actual". Prezentarea și dezbaterile vor fi conduse de lector univ. Narciz Bălăşoiu, din cadrul ASE București.

În cadrul seminarului, vor fi abordate subiecte și teme de actualitate, precum:
- amplificarea conflictului din Siria;
- corelația dintre migrație și terorism;
- ascensiunea populismului în Europa;
- efectele Brexit și relația transatlantică în „Era Trump”;
- mediul politic din Rusia și războiul informațional.

Prin această acțiune, TNL Constanța își propune, „o informare cât mai corectă a tinerilor, și a constănțenilor în general, pe teme de actualitate”.

„Am pornit de la ideea că, dacă în 2003, în Strategia Europeană de Securitate se spunea că Europa nu a fost niciodată mai prosperă, mai sigură și mai liberă, multe s-au schimbat în rău din acel moment. Terorismul și radicalizarea propriilor cetățeni, atacurile cibernetice tot mai numeroase împotriva Uniunii Europene, atitudinea tot mai agresivă a Rusiei la adresa țărilor din sfera ei de interese, dar și escaladarea recentă a conflictului din Siria ne-a determinat să gândim și să punem în practică un astfel de seminar. Tocmai pentru că ne dorim o informare cât mai corectă a tinerilor, și a constănțenilor în general, temele propuse sunt de actualitate, iar lectorul care ne onorează cu prezența sa este unul dintre cei mai apreciați în acest domeniu, având mai multe cărți publicate în acest sens și premii la nivel mondial pentru proiecte de cercetare. Îi așteptăm pe constănțeni să vină în număr cât mai mare pentru a fi informați corect, într-un cadru în care încurajăm discuțiile libere și schimbul de opinii", a declarat Alexandra Barbu, președintele organizației municipale Constanța a Tineretului Național Liberal.

Lectorul univ. Narciz Bălăşoiu este directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning, un think-thank ce activează în spațiul relațiilor internaționale și a studiilor de securitate. Deținător al unui titlu doctoral în Securitate Națională și Informații acordat de Universitatea Națională de Apărare “Carol I”, Narciz Bălășoiu derulează activitate didactică universitară în cadrul SNSPA și ASE București.
 
jooble.org