FUGA LUI VICTOR PONTA

FUGA LUI VICTOR PONTA(2670)


Până acum, l-am văzut pe Victor Ponta în diverse ipostaze. Sau, dacă nu l-am văzut pe viu, am auzit despre domnia sa că este un bun actor, fiind în stare, la orice vizită din zi sau din noapte, să facă pe mortul în păpușoi.

Într-o singură ipostază nu m-am gândit niciodată la domnul Victor Ponta, căzut până și în dizgrația mentorului său Adrian Năstase. Aceea de fugar din țară! Nu contează direcția, fugar se cheamă cu o destinație clară.

Cu siguranță, domnului Ponta i se face o mare nedreptate, fiind nominalizat ca fiind prezumtivul fugar din țară! Chiar în dreptul dumnealui, la numărătoare, așa, pe nepusă masă, instituțiilor statului, alea neparalele, le-a revenit gustul datoriei împlinite și simțul vigilenței pierdute!

Știm cu toții că, până acum, când s-a produs minunea, instituțiile neparalele ale statului au dormit aprig în bocanci, cizme și alte încălțări de iarnă bine căptușite și dotate corespunzător indolenței de care au dat dovadă în ultimii ani.

Indolență, zic, dacă nu cumva, povestea fiind cusută cu prea multă ață albă groasă, e vorba de cu totul altceva la mijloc… Mă refer la Poliție, în primul rând, dar și la celelalte instituții cu nasul roșu de răceală, obiectiv pe unde s-au strecurat afară din țară personaje importante bănuite de comiterea unor mari infracțiuni sau condamnate deja în diverse dosare penale.

Diverși fugari sau indivizi cu acte în regulă au adus instituțiile statului neparalele la stadiul de brânză. Da, ați citit bine. BRÂNZĂ. Nu se menționează originea.

Nici nu știu dacă chestia asta contează prea mult. Cert este că mai multe personaje importante certate cu legea, dacă e să ne luăm după verdictele DNA, care face parte din grupul instituțiilor menționate, au trecut frontiera ca prin brânză! Statele dezvoltate au sârmă ghimpată la frontiere.

Noi am pus brânză, la sugestia domnului Ghiță, primul cetățean dubios care a părăsit România prin intermediul sistemului “Telemeaua’. Au urmat Popoviciu, călător de lux cu destinația Londra, unde se mai află un alt călător de lux, Alexander Adamescu, enigmaticul Marta, mort sau viu, nu se știe deocamdată, Bica și doamna Udrea, exoticul Radu Mazăre, deși nu este un mare consumator de brânză.

Desigur, numărătoarea poate continua cu numeroase alte exemple. Deși cei menționați mai sus au părăsit România ca prin brânză, ceea ce Becali, mare producător și consumator de brânză, nu a reușit, nimeni nu a luat nici o măsură!
Ba, dimpotrivă, din punct de vedere preventiv, instituțiile abilitate nu au făcut nici o brânză!

La noi, însă, în anumite momente istorice, funcționează regula extremelor. Când nu se face, vorba aia, nu se face nimic, iar când se face, nu ne mai oprește nimeni din clasicul “Hei-rup”!

De data aceasta, măgăreața excesului de zel a căzut de la mare înălțime pe capul fostului premier Victor Ponta, suspectat, nu se știe clar de către cine, că ar intenționa să o tulească din țară prin resturile de brânză rămase de la cei menționați mai sus!

Sigur, mult mai spectaculoasă ar fi fost o știre cu Liviu Dragnea în postura fugarului pregătit să ia startul încurajat de toate femeile promovate de domnia sa în diverse funcții de conducere. Încurajat sau bocit, că doar știți cât de simțătoare sunt femeile din politichia noastră autohtonă!

După “Fuga de Bach”, combinată cu “Fuga de Mazăre’, ar urma “Fuga de Ponta”? De unde și până unde atâta perspicacitate, vigilență și simț al datoriei împlinite? Tocmai la Ponta, mare patriot, s-au trezit din amorțeală instituțiile abilitate, secundate, pe post de portavoce, de un ziar din Germania? Nu rețin dacă nu cumva informația cu pricina a fost difuzată în ziua de 1 aprilie…

Nu spun că Victor Ponta nu ar avea chiar nici un motiv să părăsească pe blat România...În primul rând, nivelul de trai sub orice critică din patria noastră. Încheierea lamentabilă a carierei sale politice, pe care și-a îngropat-o singur.

În chestiunea dosarelor, nu mă pronunț.
Toată această tevatură umoristică privind posibila fugă din țară a lui Victor Ponta are, deocamdată, un efect dublu. Umple de penibil instituțiile abilitate neparalele și îl scoate oarecum dintr-un prelungit anonimat pe fostul premier și lider al PSD, căruia nimeni nu-i mai dă nici o atenție!

Oamenii s-au plictisit de cacealmale!
 
jooble.org