OSCARUL  SĂRĂCIEI

OSCARUL SĂRĂCIEI(2099)


În fiecare an, mă străduiesc, din punct de vedere tehnic, să urmăresc festivitățile prilejuite de decernarea premiilor OSCAR pentru cinematografie. Din toate punctele de vedere, un regal! Deși am vizionat foarte multe ediții până acum, emoția este aceeași. Nu pentru rezultatele în sine, pentru că, dincolo de preferințele și opțiunile mele personale, atât cât îmi permite bruma mea de cunoștințe generale în materie de film, nu sunt implicat cu nimic.

Obișnuiesc, însă, ca de fiecare dată, de pe poziția mea de privitor mai mult sau mai puțin avizat, să fac comparații între statutul actorului american sau din altă țară civilizată și statutul actorului din România.

Degeaba. Nu există termeni de comparație. Totuși, țara mea are posibilități de a susține arta cinematografică din întreaga lume prin înființarea Academiei Actorului Sărac.

În condițiile în care producătorii străini pun un accent deosebit pe coarda sensibilă a consumatorului de filme tragice, melodramatice, pe consumul necontrolat de lacrimi amare sau de crocodil, se caută actori talentați.

În timp ce tragedia americană devine ficțiune, tragedia noastră autohtonă a devenit de multă vreme o realitate cruntă a existenței noastre!

În America, se caută actori înzestrați cu puterea magică de a smulge cât mai multe lacrimi amatorilor de destine în mizerie. Pentru cei mai mulți slujitori ai scenei și marelui ecran, sărăcia este o ficțiune. De aceea, sunt neștiutori să joace astfel de roluri, în așa fel, încât, să impresioneze.

Cum să te transpui, tu, actor lipsit de griji, fără teama de ziua de mâine, într-un rol atât de tragic! Scenariștii americani sunt puși într-o situație mai mult decât ingrată. Cu mici excepții, se cer scenarii optimiste.

România a venit repede în întâmpinarea doleanțelor amatorilor de mari drame și tragedii din America și alte țări în care artiștii sunt respectați și omagiați așa cum se cuvine.
Ați văzut înmormântarea lui Johny Hallyday?

România a înființat Academia Actorului Sărac și Lăsat de Izbeliște. Membrii AASLI nu au nevoie de repetiții ca să joace în rolul săracului lipit pământului.

Ăsta este statutul actorilor români pe bune. Săraci lipiți pământului. La matineu, trist, lipsit de orice speranță, flămând și părăsit de mizerabilul stat român, cum i se spune mai nou, paralel sau neparalel.

Am revăzut-o, zilele trecute, pe micul ecran pe marea actriță Aimee Iacobescu. Am crezut, inițial, că este o continuare a filmelor cu haiduci și că doamna Aimee Iacobescu joacă rolul ei consacrat într-o nouă variantă după 20 de ani, copie după Dumas.

Dar, nu, era Aimee Iacobescu în rolul cel mai trist al existenței sale: acela de muritoare de foame! Cum, de altfel, a și murit!

Merita OSCARUL SĂRĂCIEI!

Netransmisibil, pentru că sunt prea mulți pretendenți cu șanse egale. Mă uitam cu nesaț la filmele și piesele de teatru în care juca Aimee Iacobescu și aflu că, după 44 de ani închinați scenei românești, a murit uitată, inclusiv de către colegii ei!

Dezolantă atitudinea domnului Caramitru, după ce Aimee Iacobescu a stat cu mâna întinsă la UNITER, CERȘIND AJUTOR!

Cât de trist sunt în țara asta de căcat, am totuși o satisfacție. Guvernanții, care nu mai încap în pantalonii lor cu bretele late și colorate, nu au reușit să-i distrugă frumusețea și trăsăturile dobândite de-a lungul vieții prin educație și studiu permanent.

Din Academia Actorului Sărac și Lăsat de Izbeliște mai fac parte numeroase alte nume sonore ale scenei românești, care pot concura cu șanse egale la Oscarul Sărăciei. Cei mai mulți dintre membrii Academiei au murit cu ochii în lacrimi, batjocoriți de niște guvernanți imbecili care au transformat România într-o groapă comună!

Mai există oare vreo țară în care oamenii de valoare să fie batjocoriți fără jenă de anonimii aflați la Putere!

Mi-ar fi rușine să fiu numit ministru într-un guvern care nu este în stare să aibe grijă de valorile lui naționale. Rușine!

Bine că sunt bani pentru finanțarea circului care durează de ani de zile între JUSTIȚIE-PSD-SERVICII-GHIȚĂ-PORTOCALĂ etc.
Ăsta este afișul stagiunii teatrale anuale.

Vrem sau nu vrem, indiferent în ce stagiu al vieții noastre ne aflăm, trebuie să asistăm obligatoriu la acest spectacol absurd.

Cu un președinte neamț incapabil să stopeze această risipă de timp, bani și nervi.

Respectați-i pe artiști!
 
jooble.org