Polaris M Holding: Viața în plastic, chiar e fantastică?!

Polaris M Holding: Viața în plastic, chiar e fantastică?!(972)


Plasticul a devenit cel mai de succes material inventat vreodata de om. Astazi, el este prezent in viata noastra pretutindeni si in aproape toate produsele si serviciile pe care le folosim.

Daca cineva v-ar spune ca achizitioneaza cate un pix pentru fiecare text scris sau cate o periuta de dinti pentru fiecare spalat pe dinti, primul gand care v-ar trece prin cap ar fi :„ de ce o asemenea risipa?”. Dar pare normal sa achizitionati cate un PET de fiecare data cand beti apa.

Daca facem un exercitiu de imaginatie legat de frecventa activitatilor umane, putini sunt cei care joaca tennis, in schimb bautori de apa suntem toti. Daca am capta intr-o singura imagine PET-urile folosite pe Terra zilnic, rezultatul ar fi ingrijorator. Am vedea munti din plastic, pe care mediul natural ii poate procesa doar in mii de ani sau niciodata.

Desi recunoastem ca nu intotdeauna este necesar, continuam sa achizitionam obiecte de unica folosinta pentru ca ne usureaza viata. Astazi comoditatea si indifenta noastra conduce la poluarea apelor, a solului,
la disparitia unor specii de animale si la distrugerea ecosistemelor in mod ireversibil .

Ne intrebam in ce moment al evolutiei societatii a devenit acceptabil si moral sa folosim obiectele din plastic o singura data si apoi sa le aruncam la cosul de gunoi? Daca facem cateva cercetari, aflam ca odata ce am devenit consumatori, am incetat sa folosim plasticul rational, deoarece plasticul este materie prima ieftina. Astfel am imbracat totul in plastic, de la industria alimentara pana la electronice. Insa, la ceea ce nu ne gandim este pretul pe care il plateste Terra pentru confortul nostru.

La aparitia plasticului pe piata, populatia refolosea inventiv acest material, pretuindu-l.

De ce azi il irosim ? 
jooble.org