Cum a fost afectat Oil Terminal de criză

Cum a fost afectat Oil Terminal de criză(1278)


Potrivit directorului societății Oil Terrminal, Sorin Ciutureanu, anul 2012 a fost în mod evident marcat de criza financiară internaţională. Pe parcursul său, societatea s-a confruntat cu o scădere de activitate, generată de criza economică, ceea a însemnat o reducere semnificativă a cantităţilor de produse derulate şi implict a veniturilor. S-au înregistrat venituri totale de 116.114 mii de lei, mai mici cu 1,43% față de prevederile bugetare.

Sorin Ciutureanu a declarat însă că are obiective mari pentru companie. Acesta estimează un program fizic de 4.294 de mii tone pentru acest an, respectiv 4.442 mii tone pentru anul 2014, şi o cifră de afaceri de 113.280 de mii de lei în anul 2013, respectiv 120.800 mii lei în anul 2014.
Pe termen lung, respectiv anul 2015, se estimează un program fizic de 4.590 mii tone şi o cifră de afceri de 130.700 mii lei.

Pentru a realiza aceste cifre, conducerea companiei își porpune funcționarea societății ca antrepozit fiscal. În acest sens a cerut părerea partenerilor de afaceri cu care lucrează.

Sorin Ciutureanu a declarat că doar 8% din parteneri au răspuns solicitărilor, printre care şi OMV, ceea care aduce păcură şi motorină din zona non euro. Societatea Oil Terminal a început procedurile de autorizare a companiei pentru a deveni antrepozit fiscal, ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru bugetul companiei. Pentru acest lucru, partenerii de afaceri ai companiei trebuie să depună o scrisoare de garanţie la Ministerul de Finanţe, în valoare de 11 milioane de euro. Compania Oil Terminal este acreditată şi pentru desfăşurarea activităţii de antrepozit vamal.
jooble.org