TSUNAMI DRAGNEA sau CUM S-A CULCAT PSD CONSTANȚA PE O URECHE...

TSUNAMI DRAGNEA sau CUM S-A CULCAT PSD CONSTANȚA PE O URECHE...(3142)


Am citit în “Replica” un material foarte interesant și bine documentat care ilustrează starea de spirit existentă în PSD Constanța.

Una mai mult decât optimistă, ca și cum, în același timp cu zăpezile de altădată, s-ar întoarce și sărbătorile de iarnă!

În tinerețe, aveam un prieten barman. Ne chema să ne aprovizioneze cu bere cehoslovacă, dar, ca să nu afle clienții, ne punea să dăm jos etichetele de pe sticle...

Așa procedează și pesediștii constănțeni.
Au bere bună în stoc, dar, ca să nu se prindă Dragnea, curăță eticheta cu Tudose de la Brăila de pe sticle și o pun din nou pe a lui!

Au fost reciclate textele colindelor, realizându-se un mixaj între mesajul adresat lui Tudose și fotografia lui Dragnea, ca o dovadă clară că cei care le-au făcut au fost beți!

Îl confundă unii pe Liviu Dragnea cu modelul soțului îngăduitor, care, în ciuda faptului că și-a găsit de mai multe ori nevasta cu altul în pat, mereu cu altul, o iartă, spre disperarea rudelor, care cred despre el că este un nătăfleț!

Oare! Păi, ați sesizat, la Congresul PSD, cât de vigilent, cu ochii în 14, atent, curtenitor și pe fază era domnul Dragnea în privința noii sale partenere de viață? Când credeai că a lăsat-o de izbeliște și că nu-i pasă de ea, exact atunci apărea în dispozitiv, precum omul păianjen, adică întotdeauna pe deasupra și la țanc! A pus-o în primul rând și a dat-o în grija primului ministru!

Asta, domnilor, ca să nu vă mai întrebați atâta de ce i s-a pus pata pe promovarea femeii…

Așa și cu PSD Constanța, această fata morgana cu care președintele suprem nu s-a împăcat niciodată de când cu noua conducere.

Se îmbată cu apă rece cei care nu vor să vadă realitatea în față. Cu Dragnea la cârma PSD, județul Constanța nu a beneficiat de nici un sprijin concret, deși propuneri au existat. Mai mult decât atât, de câte ori a venit la Constanța, în situații conjuncturale, a avut cuvinte de laudă doar la adresa fostei conduceri a organizației județene, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu etc,

Și, vorba aia, atunci, nu erau aduse în discuție chestiuni atât de grave precum trădarea!
Cel mult, se vorbea despre antipatie, nepotrivire de caracter sau de doctrină.

Pricep grija unora de a nu da din casă în legătură cu neînțelegerile existente între “materia cenușie” de la Constanța și “materia cenușie” din Teleorman. Bănuiesc că, fiind vorba de două personaje cu o personalitate puternică, spun, care își găsesc cu greu locul într-un tipar convențional, au mai fost și alte dispute între cei doi lideri.

Cât a fost ministrul Transporturilor, Felix Stroe a performat, a fost activ și a venit tot timpul, în stilul său cazon, cu propuneri constructive. Până la proba contrarie, a adus un plus de credibilitate Guvernului Tudose.

Dragnea, care, altfel, face din țânțar armăsar, nu a dat doi bani pe inițiativele lui Stroe! Dumnealui continua să pună la infinit placa lui cu rolul femeii în societatea capitalistă de la noi...

Înaintea Congresului PSD, domnul Dragnea a făcut un scurt turneu prin țară, în tentativa sa de a strânge cât mai mulți susținători. De ce nu a venit și la Constanța? A ajuns la poarta casei lui Marian Oprișan, baronul de Vrancea, și nu s-a oprit la Constanța! Unde se găsește una dintre cele mai mari și mai puternice organizații ale PSD și nu o filială oarecare!

Este chiar atât de nesemnificativ acest episod? Liviu Dragnea pregătește cu siguranță o lovitură devastatoare. Cineva l-a învățat o regulă de bază. Să nu se bată cu mai mulți în același timp.

Deocamdată, are probleme cu DNA. Dacă va scăpa măcar de o parte dintre ele, se va dezlănțui. Și așa, nu este suficient că, în privința finalizării unor obiective importante, are grijă ca județul Constanța să bată pasul pe loc!

O fi liniște în PSD Constanța, dar cred că este liniștea de dinaintea furtunii, pentru că sunt destule cârtițe și în această organizație. Sunt tot mai mulți cei care, ignorând conducerea PSD, ies în față și își arogă drepturi și strategii în perspectiva viitoarelor alegeri.

Un exemplu. Cuplul Făgădău-Țuțuianu, care devine pe zi ce trece tot mai agresiv. De câteva luni de zile, insist pe lângă președintele Consilului Județean Constanța să purtăm o discuție pe acest subiect, dar și altele. Ca și cum a fost școlit de fostul prefect Claudiu Palaz, apare și dispare, mă pasează și mă duce cu vorba, ca să-mi dovedească și dumnealui că este o persoană foarte importantă.

Sigur, dacă nu exista Felix Stroe în viața lui, nu ar fi ajuns pe locul unde s-a cocoțat și de unde lumea i se pare nespus de mică, încât, are senzația că o poate ține în podul palmei și el este stăpânul!

Felix Stroe plătește tribut, deși este un personaj versat, încrederii sale în diverși colaboratori. Unii dintre ei tânjesc să-i ia locul în fruntea partidului. Nici măcar nu se mai feresc!

Ies pe scenă și se bat cu pumnul în piept, precum King Kong, agitând undița pe care au primit-o în dar de la Liviu Dragnea.
 
jooble.org