NEW YORK METROPOLITAN OPERA, la SIBIU!

NEW YORK METROPOLITAN OPERA, la SIBIU!(1060)


ELITE ART Club UNESCO şi Ambasada SUA sunt organizatorii celei de-a treia ediţii a Festivalului (în aer liber) „Classics for Pleasure - Everybody’s Music”, un eveniment care a dovedit, la ediţiile anterioare, că este unul de înaltă ţinută, aducând în atenţia publicului larg muzica cultă, pornind de la muzica de operă pentru copii şi până la muzica clasică germană şi italiană, continuând cu uverturi şi arii celebre din opere, music(h)al(l)uri sau muzică de film, sub interpretarea unora dintre cei mai buni artişti ai momentului, din ţară şi din lume.
Un număr de 12 tineri cântăreţi de operă, din ţară şi străinătate, au început, în această lună, un stagiu de perfecţionare în cadrul Centrului de Excelenţă în Operă, iniţiat de ELITE ART Club UNESCO. Cursurile de măiestrie artistică se adresează tinerilor artişti, care îşi doresc o carieră internaţională în domeniul operei. După o selecţie riguroasă, acei interpreţi care vor face ultimii paşi în desăvârşirea profesională au ocazia să studieze cu reputaţi profesori ai... Operei Metropolitane din New York.
Pe parcursul a zece zile, muzicienii vor studia alături de trei invitaţi speciali din Statele Unite: contratenorul Ira Siff, vocal-coach - ul Liora Maurer şi dirijoarea Lucy Arner. Munca lor va fi încununată în cadrul Galei de Operă „Voices of Romance”, care va avea loc în aer liber, în prima seară a festivalului Classics for Pleasure, pe 16 august, în Piaţa Mare, din Sibiu, de la ora 20.30.
Festivalul cuprinde şi alte evenimente, de aceeaşi înaltă calitate artistică:
„Proms of Delight”. Orchestra Bucharest Symphonic Pops. Dirijor: Constantin Grigore. Solişti: Ana Donose, Oana Andra şi Teodor Ilincai. 17 august, Piaţa Mare, ora 20.30
„Classics Spectacular”. Romanian Sinfonietta Orchestra. Dirijor: Horia Andreescu. Solist: Ioana Cristina Goicea. 18 august, Piaţa Mare, ora 20.30.
„Aventuri pe tărâmul Operei”. Spectacol pentru copii. 17 august, Sala Oglizilor, Forumul German, ora 10.00.
Expoziţia de pictură „Suvenir de Sibiu”. 16 – 18 august, Piaţa Mare.
Festivalul „Classics for Pleasure” este un eveniment organizat de Asociaţia ELITE ART Club UNESCO, susţinut de Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti şi cofinanţat de Consiliul Local Sibiu, prin Primăria şi Casa de Cultură ale Municipiului Sibiu.

Mai multe informaţii despre festival puteţi găsi pe website-ul oficial la adresa: http://www.classicsforpleasure.ro/?lang=ro
jooble.org