CINE SAPĂ GROAPA COMISARULUI CATTANI  FACE MUNCĂ PATRIOTICĂ...

CINE SAPĂ GROAPA COMISARULUI CATTANI FACE MUNCĂ PATRIOTICĂ...(6429)


Chiar dacă Horia Constantinescu nu ne-a invitat niciodată la conferințele sale de presă, dovadă că nu suportă decât lauda sută la sută, noi ne străduim să ținem pasul cu domnia sa.

În primul rând, dincolo de simpatiile sau antipatiile fiecăruia dintre noi, comisarul Horia, sună mult mai bine decât Cattani, este un personaj de presă, chiar de roman, care merită să fie studiat, analizat și povestit. Ca și Radu Mazăre, cum, de altfel, am scris de curând.

În condițiile în care toți justițiarii din patria noastră sunt implicați în disputa dintre PSD și DNA, comisarul Horia, care luptă pentru popor, rămâne un fenomen unicat.

Să fim sinceri. Cui îi mai arde în iarna asta târzie de soarta amărăștenilor, atenție, cărora li se bagă pe sub nas pui cu termenul de garanție depășit la rotisor!

În al doilea rând, a spart unitatea de monolit a unor indivizi care făceau comerț după regulile lor proprii, oferind la vânzare produse alimentare expirate! După reacțiile unora dintre ei, e limpede că nu-i deranja nimeni din sistem!

De aici, clasica lozincă de provincie: “Dai într-unul, țipă doi!” Acum, țipă de-a surda, pentru că nu are cine să-i audă!

Efectele ecoului la Constanța. Când trezești monstrul din starea sa de somnolență și siguranță totalitară, îți asumi anumite riscuri. Ca și noi, jurnaliștii. Cum întotdeauna, în astfel de cazuri, există cel puțin două tabere, cu siguranță, comisarul Horia a reușit să supere una dintre ele.

Cel puțin, așa reiese din mesajul adresat națiunii de domnia sa. Cineva bate din pinteni și vrea schimbarea dumnealui din funcție! Firesc, bine protejați în teritoriu, indivizii aflați în culpă nu au fost învățați cu controalele și de aceea sunt puțin mai mult deranjați de amploarea pe care au luat-o acțiunile de acest gen.

Aici, la acest capitol al suferinței, avem un punct comun. De câte ori am scris critic despre domnia sa, susținătorii săi au lansat tot felul de atacuri murdare la adresa mea și a familiei mele! Cum bănuiesc că pățește și dumnealui după fiecare control efectuat la sânge…

Am fost avertizat că o să plătesc scump pentru îndrăzneala de a mai relata negativ despre Horia Constantinescu! Am fost somat, prin intermediul bunului meu prieten Bogdan Kircorian, să nu mai scriu la mișto!

Un individ, pozat cu o pereche de mănuși de box lângă el, o cataloghează în tot felul de termeni murdari pe soția mea!

Acum vine partea distractivă pentru Horia. Îmi închipui ce e la gura celor care s-au trezit cu unitățile închise în urma controalelor efectuate de comisar, care a avut grijă să le aplice amenzi pe măsura ilegalităților comise.

În opinia mea, prea puțin. Cei care ne otrăvesc contra cost ar trebui scoși definitiv din alimentația publică!

Am înțeles din diverse surse că cei atinși de controalele OPC ( Protecția Consumatorului), au lansat tot felul de mesaje mobilizatoare care au ca principal scop înlăturarea din funcție a domnului Horia Constantinescu!

E de înțeles graba celor care încalcă legea. Vara e pe drum, chiar dacă, deocamdată, e iarnă în toată regula, și comisarul le strică planurile celor care așteaptă noul sezon estival cu gândul la viitoarele “tunuri”...

E în firea lucrurilor, la noi, ca plângăcioșii să sape groapa în care, speră ei, să cadă Horia! Cum în teritoriu nu mișcă nimeni fără avizul PSD, mă surprinde lejeritatea și viteza cu care se deplasează în spațiu comisarul!

Situațiile penibile în care i-a pus pe unii șmecheri. În principal, pe primarul Făgădău, rămas împietrit precum românii care așteptau, cândva, avioanele americane. Au adormit și au uitat să mai vină!

Pe de altă parte, sunt situații când controalele efectuate de domnul Horia Constantinescu seamănă tot mai mult cu o demonstrație electorală! La început, astfel de tentative au fost privite cu o anumită îngăduință. Până când s-a dus vestea, evident, tot pe surse, că Horia intenționează să candideze la șefia Primăriei Constanța! Evident, din partea PSD!
De aici provine starea de nervozitate ce a pus stăpânire pe cei care cer schimbarea sa din funcție!

În replică, Horia Constantinescu își menține vechea declarație, cum că nu candidează pentru nici o Primărie din lume, dar modulațiile din voce îl dau de gol.
Ca și mobilizatoarele sale angajamente asumate pentru binele turismului de pe litoral...

Că tot veni vorba de litoral…
Comisarul se laudă că pune lucrurile la punct în acest sector. Dacă tot deține elixirul tinereții fără bătrânețe, de ce nu a pus umărul la reabilitarea stațiunii Costinești, care arată așa cum arată de câțiva ani încoace! Mai ales că domnia sa este parte integrantă a Consiliului Local și cetățean de onoare!
Nu vreau să fac abuz de ghilimele...

Și o întrebare în legătură cu filmulețul în care un domn bine îmbrăcat ia la șuturi o biată femeie, care, fără să știe, își așezase prosopul pe o bucățică din plaja sa privată.
A fost identificat autorul?

În final, revin la problema de fond.
Cine îi sapă groapa comisarului Horia face muncă patriotică și riscă să cadă singur în ea.

În capitalismul nostru de cumetrie, munca patriotică a căpătat noi valențe educative, fiind abordată și ca soluție de avarie în diverse situații conflictuale.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri