DIN NOU GHINION PENTRU PSD: LUDOVIC ORBAN A FOST ACHITAT!

DIN NOU GHINION PENTRU PSD: LUDOVIC ORBAN A FOST ACHITAT!(3738)


Nu spun că pesediștii vor moartea dușmanilor, dar, oricum, le-ar fi convenit mai mult ca PNL să plutească în derivă, fără cârmaci, pe termen nelimitat.

Din cauza lipsei unei opoziții autentice, s-au lenevit și dumnealor! Rar vezi pe câte unul învârtind un plici în tentativa de a curma recitalul unei muște rău bâzâitoare. La atât se rezumă lupta cu Opoziția!

Într-o zi proastă din existența PSD, care se confruntă cu sindromul trădării și a porcului SRI, vestea că Ludovic Orban a fost achitat în dosarul său de urmărire penală nu le-a picat deloc bine mai marilor partidului de guvernământ.

Nu pentru că cineva anume ar fi vrut musai să îl vadă în pușcărie pe domnul Orban, ci pentru că sentința finală i-a destabilizat pe pesediști.

Ludovic Orban a fost achitat!

Într-un moment în care PSD este acoperit de acuze dintre cele mai dure, Ludovic Orban revine în actualitatea politică în ținuta de gală a unui îngeraș, fluturând, în locul pliciului capturat din mâna pesedistă, cazierul său imaculat.

Paradoxal, sentința prin care Ludovic Orban a fost achitat are importanță nu numai pentru PNL, ci și pentru PSD...

Cât timp dosarul penal al domnului Orban era ca un pietroi în casa PNL, oamenii lui Dragnea erau liniștiți. Ei știau că, având un asemenea buboi în cap, era totuși vorba de liderul suprem al liberalilor, PNL nu va ataca și nu va fi atît de incisiv pe cât îi stă în caracter.

Pe urmă, le convenea de minune situația de unu la unu la dosare penale pe cap de președinte de partid.
Dragnea cu dosarul lui, Orban cu al lui!

Cât timp PNL nu a avut un lider autentic, gata să se implice direct și eficient în viața politică, liberalii nu au contat prea mult în diverse ecuații importante cu cap și coadă.

Sindromul muștei pe căciulă a funcționat și în cazul liberalilor. Un minim de bun simț, în raport cu realitatea înconjurătoare, a determinat PNL să reacționeze temperat.

Însuși Ludovic Orban în persoană a fost măsurat și echilibrat în declarații. Nu i-a transpirat fruntea cum i se întâmplă destul de des lui Liviu Dragnea. Nu a apărut niciodată în public cu hainele sfâșiate de maidanezi, pentru a poza în victimă politică. Nu a dat vina pe serviciile secrete. Nu s-a agățat de poarta principală de la Palatul Cotoceni. Nu a întrebat în gura mare: “Cine-i cel mai bun?”, pentru ca un cor impresionant de liberali să strige în gura mare: “Iohaaaaannisss!”

Ludovic Orban a fost achitat!

O sentință care înseamnă izbăvirea mult așteptată pentru liderul liberalilor.
Și multe altele pentru Liviu Dragnea.
De acum încolo, prăpastia dintre cei doi lideri de partid se va adânci și mai mult.

Scăpat de sub stresul generat de teama unei condamnări, ceea ce nu este deloc ușor, domnul Orban se poate apuca, în fine, de treabă. Este de așteptat ca, după o prelungită hibernare, PNL să dea semnalul revenirii sale pe poziția pe care o merită.

Are în fața sa, până la alegeri, un culoar care o avantajează, timp suficient, un PSD în pioneze și un Dragnea dedicat promovării mixte a femeii în formula 8 femei la stânga, 8 bărbați la dreapta, 8 martie etc.

Astăzi, s-a produs un eveniment inedit.
În timp ce pesedereii căutau porcul fugit de la SRI, adversarul său, PNL, jubila la aflarea veștii că Ludovic Orban a fost achitat...

O sentință care va influența total diferit existența PNL și PSD.

Unii urcă, alții coboară...
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri