România anului 2030: Bulă, Președinte!

România anului 2030: Bulă, Președinte!(4838)


2030, România, climă ciudată, natură pe cale de dispariție, aer poluat, dar nici nuanțele sumbre ale lui Bacovia nu se apropie de mizeria așternută în clasa politică, tragedie permisă de majoritatea neutră care nu s-a alăturat protestatarilor #rezist  din 2017-2018 sau nu și-a exercitat mai devreme dreptul de a vota…

Ieșiți definitiv de pe harta Europei, din planurile continentale și globale, iată-ne prinși adânc în tentaculele ,,ciumei roșii” șii pierdem descumpăniți șirul mandatelor PSD. Ziua de muncă a ajuns la 12h, salariul minim pe economie este de 2030 lei, litrul de benzină costă 20 lei, pâinea este 5 lei, iar prețurile continuă să crească în timp ce clasa muncitoare scade pe zi ce trece, iar populația îmbătrânește, natalitatea românilor atingând cote alarmant de mici. Pensionarii plâng în stradă, teatrele au fost demolate, școlile funcționează 4 zile pe săptămână, iar analfabetismul este noul sport național.

Dacă vi se pare un tablou macabru, vă prezint o parte dintre conducătorii noului Guvern…

La Ministerul Transporturilor avem un lider tânăr, de perspectivă, iar la cei numai 21 de ani pe care i-a împlinit recent, Ghiță are o experiență vastă. A fost 2 ani taximetrist privat, după ce înainte a lucrat la o companie de Maxi-Taxi de unde a fost concediat din cauza clienților care au alertat patronul firmei că șoferul este mereu băut.

La Ministerul Afacerilor Interne s-a făcut dreptate ! După ani și ani de zile în care tot felul de nepricepuți s-au perindat prin această funcție, iată că un profesionist și-a câștigat locul bine meritat. Noul lider este nimeni altul decât Garcea care promite siguranță și transparență în toate acțiunile instituțiilor subordonate lui.

Ministerul Educației Naționale va fi condus începând de luni de către Alinuța. La cei 28 de ani pe care îi are, ea este cel mai în vârstă ministru din actualul Guvern. Chiar dacă nu și-a terminat studiile pentru că a picat de 2 ori Testarea Națională, ea promite o reformă serioasă în învățământ pentru că ,,așa nu se mai poate!”.

,,Șeful” Ministerului Economiei va fi Sile. Absolvent de ASE la frecvență redusă, Sile este un personaj controversat judecând după articolele apărute în presă despre activitățile sale de cămătar și mare amator de jocuri de noroc. În apărarea sa, ne-a declarat: ,, Am 3 luni de când nu am mai jucat la păcănele și ruletă, cât despre cămătărie i-am pasat fratelui meu toate atribuțiile!”

La Ministerul Tineretului și Sportului au fost dispute mari între cei 2 propuși, Claudiu ,,Bloc-Notes” Răducanu și ,,Dodel” Tănase s-au contrat în direct la Antena 3, dar iată că foștii steliști s-au împăcat și au luat o decizie fără precedent, au împărțit mandatul în 2 și își vor executa datoria pe rând.

O altă decizie hilară a fost și alegerea unui Ministru la Energie pregătit într-un domeniu diametral opus. Muncitor clasic de șantier, Dorel, a fost numit în această funcție înaltă și a declarat cu sinceritate: ,,Habar nu am ce caut aici, dar lipsa energiei chiar este o problemă a câmpului muncii!”.

Acest text pesimist este un pamflet, iar numele personajelor nu trimit către cunoștințe personale.

Iubesc România, iar dacă nici tabloul acesta înfricoșător cu Bulă, Președinte, nu vă face să ieșiți la vot …ne merităm soarta !
 
jooble.org