Tu-DOREL

Tu-DOREL(6443)


 Afurisită durere ca cea de măsele mai rar ! În crucea nopții când te chinuie mârşava şi nici hapurile, nici apa rece ținută local sau muşcătura sângerândă a buzelor nu pot alina chinul este înfiorător. Am avut toată viața probleme dentare serioase şi ironia sorții sau mai bine zis norocul au făcut să mă însor cu o meseriaşă în branşă. Având acces neîngrădit la cabinet am devenit mai neglijent şi abia când şi feciorul a devenit medic dentist am trecut la măsuri radicale. În copilărie eram ,,abonat" la policlinica de pe strada Daciei la d-na doctor Lungu, poate cea mai bună prietenă a mamei. Felicia Lungu, ardeleancă faină, poză de medic adevărat beneficiază şi azi de ruga mea de sănătate pentru dânsa. Îmi e foarte greu să vă descriu cum arăta domnul colonel doctor Lungu, brad falnic de om cu figură de actor ale cărui brațe am reuşit să le umezesc uşurându-mă pe vremea când eram sugar purtat în brațe. Vechea policlinică avea cabinete imense, iar eu mergeam la etajul 2 unde, despărțite de paravane trudeau trei doctorițe la trei aparate pentru ca în cabinetul vecin să fie trei domni doctor.

 N-am să vă plictisesc cu angoasele mele si nici cu manoperele neplăcute, ci vreau să supun atenției două lecții pentru toată viața primite de la d-na doctor Lungu în jurul vârstei de 14 ani. Îmi mijeau primele tuleie şi eram tare mândru numind asta barbă ! Medicul stomatolog de familie n-a fost însă de acord şi am primit un reject ferm cu reprogramare şi cu explicația ,,nu aşa se vine Faruc la consultație !"

 A doua pildă şi cam cu aceeaşi justificare a fost când în miezul verii am crezut eu că pot merge cu pantaloni scurți la cabinet. ,,Nu aşa se vine Faruc în fața unei doamne!" şi eram deja în drum spre casă. Ambele evenimente au rămas adânc întipărite în memorie şi chiar şi acum la ,,bordura" vârstei a lll-a sunt atent la ținută când mă îndrept spre un cabinet, instituție publică sau întâlnire banală.
 

 În ultimii ani a devenit aşa o boală în cazul bărbaților uzul de şorturi şi maiouri în toate situațiile pe timpul verii.

 Nu la cei de 14 ani ci la oameni maturi a încercat şi soția la cabinet să îndrepte tabieturile amintite , dar de regulă se ciocneşte de ziduri de (politicos spus) nedumerire !! Busola bunului simț e tot mai avariată, 7 ani de acasă sunt tot mai zdrobiți de legea lui ,,am bani, fac ce vreau!" şi iaca şa ne aducem aminte de înfiorătorul contemporan ,,pentru că putem !".
 

 Hopa, stai aşa că de data asta n-au putut ! CSM a intrat foarte hotărât pe teren, a servit legal impecabil , returul a fost devastator, venirile la fileu rapide şi cu un smash baros scorul de pe tabelă împietrise la 6-1. Meciul n-a fost Toader-Kovesi şi nici CSM-Koveşi ci CSM-Toader pentru că la rezultatul 6-1 acel 1 aparține falsului tenisman sau nici măcar lui ci antrenorului păpuşar, penal şi mustăcios!
 

 Aveam pe vremea împuşcatului un ,,musafir” permanent al bancurilor şi anume Bulă, iar în ultimii ani o reclamă inspirată a lansat pe orbită un personaj nou, acceptat unanim, Dorel ! Ați fost atenți la numele ministrului justiției şi când spun asta nu mă refer la Toader ci la Tu-Dorel ?! Ce coincidență, ce potriveala 'naibii !
 

 Am avut parte de câteva figuri semețe de dascăli şi mă gândesc aici la Nedelcu şi Lungu în generală, Sava şi Pietreanu la Mircea, iar la facultate Răşanu şi mai ales viitorul rector , profesorul Ciupină cu care am făcut fizică anul l şi primul semestru al anului ll. Tot acest preambul duce la decepția Dorel, rectorul celei mai vechi universități cu profil juridic din țară!!! Dacă la haremul Craiova-Videle nu poți avea pretenții exagerate te roade gândul că dom' profesor ar trebui să fie altă stofă. Ei aş bibicule, sculă de mafioți, membru de penali, boarfă de vreme rea căci ,,cine intră în lături îl mănâncă porcii !" Toată lumea, inclusiv colegii subalterni de la Iaşi îti spun că eşti pe lângă şi tu continui să te arunci în groapa de gunoi a istoriei !?
 

 N-am certitudinea că noile informații despre CV-ul ministrului, liceul nu era teoretic ci auto, sunt reale şi chiar n-au importanță când aici facem vorbire de un caracter metastazat ce face apel în ultimă instanță la stalinistul ,,judecata poporului" !!! Lasă-ne Tu-Dorele!
 

 Firea, începe partea mea misogină, e în plină campanie electorală anunțând investiții teoretice cu sume înzecite față de bugetul previzionat!? Țop şi în poza cu Halep unde d-na Alzheimer îl aduce şi pe Năstase, iar Covaliu se mânjeşte şi el lângă primăriță; se poartă lingăii neamule !
 

 Şi n-am terminat cu a lui Pandele pentru că a repetat o nefăcută întrerupând şcolile. Poate să zică cine vrea ce vrea pentru că, ştim cu toții, aceste zile nu se recuperează decât pe hârtie. Se zbat generații întregi pe mediile de socializare să-şi aducă aminte precedente de vacanțe neprevăzute şi nu reuşesc. Acum când cu greu mai vezi un copil cu bujori în obrăjori îi mai pui câteva zile în fața calculatorului să desăvârşeşti o pleiadă de Zombi. Asta este perspectiva guvernanților de creare a omului nou , mai prost, mai manevrabil în condiții electorale. Cu siguranță există cazuri izolate care impuneau întreruperea cursurilor pentru 1-2 zile dar nu aşa la toptan, fără discernământ. Sunt clasice deja reportajele cu 3-5-7 copii care traversează culmi înzăpezite toată iarna să ajungă la şcoala din satul vecin. Nici troienele, nici lupii, nici gerul nu mai impresionează pe nimeni pentru că grosul masei de manevră e în aglomerațiile urbane şi aici lovesc ei la glezne. La câte glezne cu ciorapi fini au ajuns în conducerea PSD, minte la ce le mai trebuie ?
 

 PS: Pios ultim omagiu bunului coleg de grădiniță, şcoală generală şi liceu care a hotărât să părăsească această lume gri tocmai în aceste zile geroase. Drum lin Vali Pătrăşcoiu !
jooble.org