”Motanul” și-a omorât în bătaie soția, cu o bară de metal

”Motanul” și-a omorât în bătaie soția, cu o bară de metal(850)


Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au prezentat astăzi date despre o crimă care a avut loc ieri seară.

Potrivit procurorilor, în seara zilei de 27 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de 24 de ore faţă de inculpatul Ștefan Mircea Ionel, zis „Motanul”, în vârstă de 40 de ani, din Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale până în prezent a relevat, ca stare de fapt, că în noaptea de 26 spre 27 martie 2013, în cadrul unei relaţii de concubinaj tensionate şi conflictuale, datorate geloziei sau consumului frecvent de băuturi alcoolice atât de către inculpat cât şi de către victimă, în locuinţa comună din municipiul Constanţa, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, inculpatul a ucis-o pe concubina sa, T.D.D., în vârstă de 51 de ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu o bară metalică lungă de circa 1,20 m şi cu diametrul de 5 cm (prelungitor al unei sape de foraj puţuri) peste membrele superioare şi inferioare şi i-a provocat mai multe plăgi despicate cu hemoragie masivă la nivelul picioarelor, cu consecinţa decesului.

În cursul audierii, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, explicându-şi acţiunea agresivă prin aceea că o găsise pe victimă în stare de ebrietate şi că totodată aceasta nu cumpărase alimente şi nu pregătise nimic de mâncare.

În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă faţă de inculpat, pentru următoarele 29 de zile, propunere ce a fost trimisă spre soluţionare, potrivit competenţei materiale şi teritoriale, Tribunalului Constanţa.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.
jooble.org