SCHIMB DE PALME ÎNTRE TOADER ȘI KOVESI

SCHIMB DE PALME ÎNTRE TOADER ȘI KOVESI(1529)


Meciul secolului, cum au catalogat unii întâlnirea dintre Tudorel și Kovesi, s-a redus la dimensiunile haioase ale unui schimb prelungit de palme.

Duelul nu a produs scântei, cum se așteptau doritorii de conflicte, pentru că schimbul de replici a avut un caracter matern, bazându-se pe logica celebrei lozinci “Ba pe-a mamei dumneavoastră!”

Concret, prezentat într-un mediu populat cu personaje conectate la problemele cu care se confruntă Justiția, la nivelul real și nu pe povești, raportul prezentat de ministrul Tudorel Toader nu a mai avut efectul generat la prima audiție. Raportul despre care vorbesc conține argumentele celor care luptă de-a surda de o bună bucată de vreme ca să o demită pe Codruța Kovesi din funcția de șefă a DNA.

Convinși că motivațiile din raport o vor zdrobi pe Kovesi, adversarii domniei sale au așteptat cu sufletul la gură “execuția” acesteia, dar, în scurt timp, au constatat că s-au așezat unde nu trebuia, adică exact sub pomul lăudat...

De data aceasta, ministrul Justiției nu a mai fost în verva cu care i-a întâmpinat pe ziariști la sosirea sa din scurta vizită de lucru efectuată în Japonia. Ba, să-mi fie cu iertare, am avut senzația că samuraiul Tudorel este puțin timorat.

La un moment dat, am avut sentimentul că acuzele formulate împotriva șefei DNA sună ca o justificare personală a ministrului Justiției, pus de PSD în postura ingrată de a scoate cu mâinile lui castanele din foc!

E clar că domnul ministru s-a legat singur la cap într-o perioadă în care nu îl durea nici măcar în cot. Simțindu-l nesigur pe situație, Codruța Kovesi, respectând protocolul “Ba pe-a mamei dumneavoastră”, a demontat fiecare acuzație în parte.

Și-a permis chiar mai mult de atât.
În câteva ipostaze, l-a luat peste picior pe Tudorel!
Da’, cum să spun, rău de tot! Nu este deloc plăcut să-ți tragă cineva pantalonii în jos și să bagatelizeze un raport considerat de CSM ca fiind nul și neavenit.

Oricum, chiar și într-o situație mai bună, cu argumente mai solide decât cele prezentate, rezultatul era același: Kovesi nu poate fi revocată.

În primul rând că, indiferent de numărul de rapoarte încheiate, ultimul cuvânt, cel decisiv, îl are președintele Iohannis. Ori, se știe, domnia sa s-a declarat mulțumit de activitatea DNA, precum și de prestația doamnei Kovesi.

Cred că, la această oră, președintele este foarte mulțumit.
PSD, culmea, chiar PSD!, i-a servit, cum nu se poate mai bine, mingea decisivă.

Raportul lui Tudorel a căzut la vot, ceea ce face ca președintele să îndeplinească o simplă formalitate!

A câștigat, cum s-ar spune, fără să joace!

Ministrul de Justiție s-a bătut singur. Înainte de a se băga singur în această poveste alambicată și periculoasă, au existat numeroase semnale care indicau sprijinul necondiționat al președintelui Iohannis!

Se conturează deja o nouă perioadă neagră în biografia lui Liviu Dragnea și a PSD.
jooble.org