Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX         Ediţia a 72 -a, 28  februarie – 4 martie 2018

Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX Ediţia a 72 -a, 28 februarie – 4 martie 2018(2427)


Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), organizează, în perioada 28 februarie – 4 martie 2018, cea de a 72 -a ediție a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte - Încălţăminte TINIMTEX, cel mai mare eveniment de profil din țară în domeniul industriei ușoare, cu tradiţie pentru zona Dobrogea.

Târgul se desfășoară la Pavilionul Expozițional, din staţiunea Mamaia și reunește circa 175 de firme, producători și comercianți de îmbrăcăminte și încălțăminte din intreaga tară, majoritatea acestora fiind participanți fideli ai acestui eveniment.

Numărul mare de expozanți și suprafața ocupată demonstrează faptul că TINIMTEX se bucură de notorietate pe piața expozițiilor de profil și reprezintă un eveniment de amplu interes pentru participanți.

În cadrul TINIMTEX, producătorii ce prezintă, la fiecare ediţie, colecţii noi și diversificate, au, pe de o parte, prilejul de a întâlni comercianţii din domeniu, iar pe de altă parte, iau contact direct cu publicul larg interesat de acest segment de piaţă.

Noul an vine cu noi tendințe, iar dacă vrem să fim in pas cu moda, trebuie să aflăm care vor fi principalele noutăți ale acestei primăveri :


Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, a anunţat că Ultra Violet este culoarea anului 2018.

Această culoare urmează să domine moda şi designul în următoarele 12 luni.
Culoarea anului 2018 comunică originalitate, ingenuitate și gândire vizionară”, după cum a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Pantone Color Institute.

"Este, totodată, cea mai complexă dintre toate culorile, deoarece este nevoie de două nuanțe care, aparent, sunt la poluri opuse – albastru și roșu – și sunt aduse împreună pentru a crea ceva nou”, a adăugat Eiseman, subliniind corelarea acestei culori cu timpurile pe care le trăim, care sunt la fel de complexe.

Primăvara este o perioadă de tranziție între sezoane, aparent restrictivă, din punct de vedere al alegerilor vestimentare, la o primă impresie, însă nu este deloc așa.

De fapt, este fix acea perioadă din an în care ne permitem să purtăm atât botine călduroase, împreună cu șosete croșetate, cât și o pereche de balerini sau chiar saboți, în zilele însorite.

La categoria rochii de zi, se vor purta cele stil cămasă, rochii blazer, cu umerii la vedere, dar și colorate.
Rămân în tendinte si anul acesta culorile pastelate, materialele transparente, iar piesele vestimentare cu paiete, sclipici sau metalice, vor putea fi purtate și în ținutele de zi cu zi.

Sezonul primavară- 2018 ne oferă o diversitate enormă de modele de încălțăminte : cizme de cowboy, sandale cu blană și chiar pantofi invizibili, pantofi boudoir în stilul Marie Antoinette .
Ca elemente, se vor regăsi : șireturi, noduri, paiete, satin.

Genţile la modă în primăvara 2018, se micșorează în dimensiune, trec de pe umăr, în zona taliei, apoi se transformă în lucrări de artă modernă.

Din fericire, moda bărbaţilor oferă acum o varietate de tendinţe, ce pot crea o imagine reală, fără a pierde individualitatea și la care pot adera bărbaţi de orice stil :
sacouri, costume, trenciuri din ţesături în carouri mărunte,
costume din catifea
cămăsi in dungi, din ţesături cu imprimeu floral
costumul se poartă cu pantofi sport,
costum cu pantaloni largi
blugii răsuflecaţi.
pulover larg
pălăria Fedora.

Oricum, totul ţine de creativitate şi de modul în care fiecare reuseste să mixeze hainele ce se regăsesc în tendinţele designerilor, astfel încât să rezulte o tinută demnă de admirat sau chiar de invidiat.

Şi la această ediţie, CCINA Constanța își concentrează cu succes eforturile în atragerea de noi firme participante, astfel încât, la ediția din luna februarie a TINIMTEX,
5 % din totalul firmelor prezente la târg se află la prima participare.

Din totalul participanţilor ~ 70 % sunt producători, iar comercianţi ~ 30 % .

Ponderea firmelor pe județe este următoarea:
Bucureşti 25 %
Constanța 18 %
Braşov 12 %
Iași 9 %
Neamţ 6 %
Arad 5 %
Argeş 5 %
Suceava 5 %
Brăila 3%
Timişoara 3 %
Targu Mureş 3 %
Bistrița 3%
Sibiu 3%

Ediția din luna februarie a TINIMTEX deschide sezonul cumpărăturilor din această primavară, expozanții prezenți la târg, propunând publicului constănțean o ofertă extrem de variată, menită să satisfacă toate gusturile, atât din punct de vedere al calității produselor expuse, cât și din perspectiva prețurilor atractive pentru cumpărători.

TINIMTEX va fi structurat astfel :

Pavilion Expozițional parter - confecții textile adulți, îmbrăcăminte din piele și blană

Pavilion Expozițional etaj - genți și accesorii, încălțăminte
îmbrăcăminte copii, tricotaje, lenjerie, home&deco, accesorii

Program de vizitare:

În perioada 28 februarie – 3 martie : 10.00 - 19.00
Duminică, 4 martie : 10.00 - 16.00 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri