SAMURAIUL ȘI PISICA  MOARTĂ DE LA IOHANNIS DIN POARTĂ…

SAMURAIUL ȘI PISICA MOARTĂ DE LA IOHANNIS DIN POARTĂ…(3571)


Tudorel Toader și-a jucat magistral rolul de samurai al Justiției române, dovadă că vizita sa în Japonia i-a fost de mare folos. Cu siguranță, atmosfera solemnă din țara soarelui răsare, încărcată de istorie și legende, a contribuit decisiv la prestația sa din ultimele zile.

Ajutat de fizionomia specifică japonezilor, frunte lată, ochi reci și oblici, culoarea pielii și vorba sacadată, fără să clipească, fără să zâmbească, ministrul de Justiție a apărut în fața presei ca un veritabil samurai gata de sacrificiul suprem…

În astfel de momente decisive, Tudorel Toader este atât de concentrat, încât, indiferent de ceea ce se întâmplă în jurul său,chiar și un cutremur, odată intrat în pielea samuraiului gata de sacrificiul suprem, nu-l mai poate opri nimeni să-și facă damblaua. Poți să te dai cu curul de pământ, să faci ca toți dracii, cum au procedat unii gazetari, domnia sa respectă întocmai ritualul specific samuraiului adaptat la condițiile patriei noastre Românica. Adică, musai să țină o cuvântare!
Noroc că nu este pompier, pentru că altfel ar fi trebuit să facă și o demonstrație practică!

Surprinzător, samuraiul Justiției nu a folosit nici de această data celebra sa sabie, deși a venit cu ea legată de gât! Ca să scoți castanele altora din foc, e mult mai la îndemână să folosești propriile mâini. Cum s-ar spune să scoată castanele din foc cu mâinile lui.

Mai ales când e sarcină de partid. Dacă observați în fraza de mai sus, m-am obișnuit și eu cu vocabularul japonez, dovadă că am folosit expresia ALTORA.

Energizat de clasicul strigăt de luptă al samuraiului, îl reproduc aici, HAIT, ministrul a cerut revocarea din funcție a doamnei Kovesi. Cum se întâmplă la noi, după o cuvântare sterilă care a ținut o oră și jumătate!

În fapt, Tudorel Toader a fost lăsat singur la înaintare în povestea tumultoasă și periculoasă a revocării șefei DNA din funcție. Până la ziua Z, tot felul de indivizi cu funcții importante, mai ales din PSD, o înfierau cu mânie proletară pe Codruța Kovesi, mârâiau la ea precum câinii hămesiți prin gard!

Când s-a apropiat momentul decisiv, au tulit-o cu toții la grămadă, în frunte cu noul premier, care ne-a demonstrat că știe să dea indicații și în pas alergător!

Singurătatea în momentul decizional, aceasta este drama pesedistă a samuraiului lăsat să scoată singur castanele din foc. Măcar de-ar fi fost ale lui.
Sunt, în primul rând, castanele foarte fierbinți ale domnilor Liviu Dragnea, Tăriceanu etc., care se ascund în spatele samuraiului…

Cu raportul privind activitatea DNA în brațe, ceea ce până acum nu s-a mai pomenit, a fost împins din spate la atac. În caz de eșec, ceilalți se vor scoate, făcând pe proștii.

Deocamdată, pesediștii lui Dragnea își freacă fericiți palmele. Pentru că seamănă cu o pisică moartă lăsată în poartă, samuraiul, urmând indicațiile venite de la partid, a aruncat raportul încriminator în curtea președintelui Iohanis. Fiind zi de furnizare a apei calde, să se spele cu raportul pe cap!

Sigur, până se săpunește bine domnul președinte, pun și eu o întrebare. Chiar două.
Dacă tot nu are putere decizională, de ce a mai fost pus samuraiul să întocmească un ditamai raportul? Doar ca să aibe ce citi ziariștilor în cea mai haioasă secvență cu Beny Hill!

Iohannis a spus de mai multe ori că nu are ce reproșa celor de la DNA, care și-au făcut treaba! În ceea ce o privește pe Codruța, numai cuvinte de laudă!

Și, atunci, nu înseamnă că ne afăm în același cerc vicios în care samuraiul încarcă și președintele descarcă? Dacă este consecvent cu declarațiile sale din ultima vreme, e greu de crezut că va lua o decizie pe placul pesediștilor…
Că tot se zvonește că nu vrea să mai candideze pentru un nou mandat!

Deocamdată, la Palatul Cotroceni, în poartă, e o nouă pisică moartă!

Știți cum scoate samuraiul castanele din foc?

Haaaaaiiiiittttt. Una.

Haaaiiiiittt. Două.

Ptiu, m-am fript, adu repede stingătoruuuuul...
 
jooble.org