PREȘEDINTELE NEPĂSĂTOR ȘI PREȘEDINTELE JUCĂTOR

PREȘEDINTELE NEPĂSĂTOR ȘI PREȘEDINTELE JUCĂTOR(2337)


După cum se manifestă, adică, indiferent, rece și plictisit, președintele Iohannis confirmă faptul că domnia sa cunoaște la perfecție mecanismul corupției din Justiție, dar nu are chef să vorbească. Pentru domnia sa, ca președinte nepăsător, corupția din Justiție reprezintă pesemne un subiect banal.

Dacă ar mai fi fost pe felie la Cotroceni, președintele jucător nu ar fi pierdut ocazia să se dea în spectacol, mimând grija personală față de soarta democrației de la noi. În fapt, ca esență, e vorba de aceeași pălărie…

Diferă doar modalitatea de abordare a subiectului, repet, corupția din Justiție. În realitate, când se discută despre soarta doamnei Kovesi și nu despre corupție, în general, președintele nepăsător e pe aceeași undă cu președintele jucător, dacă acesta, repet, ar fi fost în funcție.

Reamintesc că doamna Codruța Kovesi îi datorează, în mare parte, domnului Traian Băsescu, ascensiunea sa profesională. Între timp, relațiile dintre cei doi s-au răcit considerabil, dar esența problemei rămâne.

Șefa DNA trebuie salvată cu orice preț!
Chestiunea asta cade acum în sarcina președintelui nepăsător din anumite puncte de vedere, nu total.

De câteva zile, președintele nepăsător se plimbă cu un dosar sub braț. Gurile rele spun că ar fi venit cu el, tot sub braț, ministrul Justiției, după ce premierul l-a chemat de urgență în țară, tocmai din îndepărtata Japonie. Nu cred că i l-a înmânat cineva acolo pentru a fi adus președintelui nepăsător. Mai degrabă, ca să nu i-l fure serviciile, Tudorel l-a luat preventiv cu el în țara soarelui răsare, pitindu-l sub izmene.

De atunci,președintele nepăsător îl plimbă peste tot sau poate l-a uitat sub braț! Clipitul des din ochi reprezintă un indiciu că domnul președinte știe subiectul și de aceea este atât de plictisit când i se recomandă să studieze bibliografia în vigoare.

Chiar dacă ne asumăm o mare responsabilitate, noi îl desconspirăm pe noul agent 007 în persoana lui Moș Ene, care face spionaj intern pe sub genele președintelui nepăsător.

Întrebat de ziariști dacă a ascultat celebrele înregistrări care au pus pe jar România, domnul Iohannis s-a uitat la ei absent și a exclamat: “Jar? Ce să facem cu jarul, noi avem gaze…”
Deși gazetarii au acceptat noua formulare cu “Au pus România pe gaze”, președintele a rămas la fel de impasibil.

În cele din urmă, am primit și o explicație oficială. Nu îl interesează! Ca și cum cineva i-ar fi recomandat să citească peste voința lui o carte cu cimilituri și vorbe de duh nemțești în limba română!

Subiectul este mult mai interesant.
Cum se fabrică dosare penale pe bandă rulantă în România!
România? Ce-i asta? Țara al cărui președinte sunteți…

Chiar și atunci când ea arde și dumneavoastră vă dați de-a dura pe derdeluș, lăsându-vă fotografiat când, chipurile, stați la coadă pe pârtie. Pesemne ca să nu pățiți ca Tăriceanu când și-a luat permisul de conducere peste rând.

De doi ani de zile, când trebuie să ia o decizie clară, instituțiile abilitate o dau la întors, amânând verdictul! Noroc că l-au descoperit pe ministrul nostru japonez Tudorel Toader, care este trimis în permanență la înaintare.

Într-o japoneză impecabilă de Dâmbovița, ministrul de Justiție ține presei câte o prelegere stufoasă și atât. Când vine vorba de raportul privind activitatea DNA, suntem informați că domnia sa muncește, gândește și se exprimă doar în limba japoneză!

Se zice că ministrul de Justiție mai are o calitate ieșită din comun. La comandă, poate fi folosit pentru a scoate castanele din foc cu mâinile lui. Conform unor surse, Tudorel ar fi urmat în Japonia un curs intensiv de roboți specializați în scoaterea castanelor și depozitarea gunoaielor interne sub preșul de la Cotroceni.

Trebuie să recunosc, președintele jucător nu a avut parte de asemenea dotări. El făcea totul cu mânuțele lui, dând o altă încărcătură emoțională lucrului manual.

Președintele nepăsător este din ce în ce mai apatic.
Spun unii că s-a plictisit la Cotroceni și că intenționează să nu mai candideze la un nou mandat.

Aiurea. Ați văzut vreun câine care să plece de bună voie de la măcelărie?
jooble.org