MAȘINA DE PARADIT OAMENI

MAȘINA DE PARADIT OAMENI(2442)


Sistemul nu doarme, nu lenevește pe canapea și nu își numără, ca alții, firele albe din barbă. Dimpotrivă, sistemul este activ și își pune mintea la contribuție. Pune la cale noi conflicte, noi crize sociale, în așa fel, încât, balamucul să fie în floare!

Ca să-și nimicească adversarii, unul câte unul, sistemul alimentează din surse proprii starea de confuzie și teamă. Obiectivul său principal: eficientizarea muncii în lupta cu “dușmanul de clasă”, indiferent din ce zonă provine el.

Sistemul vrea să ne țină pe toți în lesa sa. Ca să justifice acțiunile în forță inițiate împotriva democrației, a inventat statul paralel.

O minciună gogonată. Ne-a inoculat tuturor o stare de disconfort și neliniște, afirmând că toate relele din viața noastră provin din răul provocat de statul paralel.

Noi, cândva, dacă îmi amintesc bine, eram buni la paralele. Și astăzi excelăm. În loc să ne perfecționăm, facem paralele între noi și alții…

Sistemul aruncă petarde. La cei mai mulți dintre noi, chestia asta a prins și populația a intrat în panică. Imediat s-a pus în mișcare mașina de paradit oameni, brevetată de procurorul portocală, care a paradit jumătate din țară.

Mașina de paradit oameni funcționează aproape fără oprire și înseriază dosare prefabricate în prostie!
Cum zicea procurorul portocală, fără un motiv concret! Găsim doi oameni pe stradă să spună că..., să afirme că… Dar oamenii au spus că nu l-au văzut în viața lor!

Contează la noi chestia asta?
Alte cazuri. De pildă, dacă ai ghinionul ca ochii tăi să nu placă unui mahăr al sistemului, ești aruncat direct în mașina de paradit oameni. Procurorul portocală, repet, se lăuda că a paradit jumătate de țară! Adică a arestat.

E mult? E puțin? Poți să fi curat ca lacrima lui Ovidiu, dacă ai deranjat, mașina de paradit îți ia imediat măsura. Avem și noi, la Constanța, politicieni, în general, oameni din sistem, care mânuiesc bine și entuziasmați mașina de paradit oameni.

Cum se face paradeala? Simplu. Se întâmplă să critici, să deranjezi, cu alte cuvinte, și atunci sare unul din nomenclatura locală și strigă: “Pe ăsta îl paradesc eu…” Uneori, ești avertizat. “Și ziariștii vor păți ceea ce au pățit politicienii-(!!)” Alteori ești luat ca din oală.

Am fost o țară de paradis.
Am devenit o țară de paradit...

În loc să ne punem mintea la contribuție într-un sens constructiv, inventăm tot felul de mașini și sisteme programate pentru a distruge. Măcar dacă ne-am bate cu un dușman autentic de afară.

Dar nu facem decât să ne căsăpim între noi. Punem în mișcare mașinării infernale de compromis, paradit și chiar eliminat oameni. Se lucrează deja în avans. Unitatea de fabricat dosare așteaptă materia primă necesară. În loc să facă avioane de hârtie din tonele de probe fără nici o valoare juridică, sistemul produce noi dosare.

Exact cum se procedează în politica de cadre, sunt pregătiți învinuiții, inculpații, suspecții de mâine. Mașina de paradit lucrează în avans după modelul cincinalelor de altădată.

Jos corupția! Așa scrie pe ușa Justiției.

Printre multe alte întrebuințări, mașina de paradit oameni plătește și polițe. Când credeau că au scăpat, mașina de paradit oameni a primit comanda marșarier pentru Antonescu și Orban.

Ce să înțelegem din chestia asta?
Mesajul nașinii de paradit oameni e simplu și concis.

Citez: “De mine nu scapi!”

De când cu procurorul ăla celebru, au scăzut dramatic vânzările de portocale!
jooble.org