ORAȘUL DOAGĂ

ORAȘUL DOAGĂ(2456)


Dacă luăm în calcul desfășurările de forțe din perioada verilor tutelate de Radu Mazăre, la care sunt tentat să adaug manifestările dedicate borșului de pește de la Jurilovca, suntem, desigur, zona cu cele mai multe festivaluri pe cap de locuitor.

Avem, mai nou, Festivalul inculpaților, după cum ne-a anunțat doamna Kovesi, un festival, spun eu, care i-a pus pe fugă pe principalii suspecți și inculpați.

La fel de bine, s-ar putea numi Festivalul fugarilor, cu reprezentanți și reprezentații în Anglia, Serbia, până în îndepărtatul Madagascar!

Dacă la alte discipline suntem ca și inexistenți, veritabili anonimi, la Festivalul inculpaților evadați ne bucurăm de o maximă popularitate.

Deși sună “cultural”, la Constanța, în verile tutelate de fostul primar, festivalurile organizate pe litoral s-au dovedit a fi autentice cacealmale, veritabile șușanele.

Paradoxal, unora le-a ținut de foame! Mult zgomot pentru nimic! Ăsta este paravanul preferat al domnului primar. Cât mai multe acțiuni ieftine și gălăgioase care să acopere zeroul uriaș din palmaresul domnului Decebal. Primarul, nu cel cu calul…

Fiind vorba de o origine pesedistă, era de așteptat ca onor conducerea Consiliului Județean Constanța să sară în ajutorul lui Făgădău, aprobând noi festivaluri.

Cumva Festivalul de operă și balet?
Cumva alte manifestări de acest gen? Poezie? Teatru? Altceva decât programele dedicate zilei Greciei…

Exclus. Cultura fiind eliminată din start, primarul a scăpat de o situație mai mult decât ingrată. Presupunând că ar fi trebuit să primească un număr mare de artiști de valoare și diferiți oaspeți, cum ar fi putut să-i găzduiască într-un oraș insalubru, sufocat de ruine și de gunoaie.

Cât ar fi dumnealui de pesedist, specie politică recunoscută pentru obrazul său gros, tot i-ar fi fost târșeală, că, totuși, ne aflăm la Constanța…

Ca atare, CJC a aprobat un fel de festival al boschetarilor. Nu generalizez, ci parțial.

Două sunt festivalurile de maximă audiență.
Unu: Festivalul vinului.
Doi: Festivalul berilor.

Într-un cuvânt, Festivalul băutelor, la care participă, desigur, și cetățenii civilizați, echilibrați și educați.
Din cauza organizării repetate de festivaluri bine alcoolizate, orașul a căpătat un ușor iz de doagă.

Cu acceptul CJC, Bachus va circula din nou slobod și sâsâit pe străzile Constanței, iar boschetarii vor jura că îl vor realege pe Decebal primar. Calul, nu primarul.
Îi dai o bere calului meu?

Vești proaste pentru pacifiști.
Cu atâtea festivaluri alcoolizate pe cap de locuitor, lumea aproape că nici nu va mai ști cu cine să voteze…

Să fim bine înțeleși, nu am nimic cu băutorii de vin sau de bere.

Dar oare la atât se rezumă aspirațiile edilului din orașul doagă?
 

 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp
Mohammad Murad Candidat CJ Constanța



jooble.org ziare, stiri