EU TE-AM FĂCUT, EU TE OMOR!

EU TE-AM FĂCUT, EU TE OMOR!(4544)


A început omorul în PMP.
S-a umflat tărâța în ei și acum stau să pleznească. Singurii curcani ai partidului, cu excepția lui Băsescu, domnul Onaca fiind retrogradat la bucătărie, s-au luat la ceartă.

Turcescu contra lui Palaz. Un meci de zile mari sub genericul  “Sâc, tu nu ai mărgele, bre, roșii, ca ale mele!”

Până la capul în gură decisiv, figură de luptă predată la tablă de fostul primar general Traian Băsescu, combatanții se mențin în zona provocărilor și a reproșurilor reciproce.

Cine pe cine l-a făcut om?
Al dracului PSD-ul ăsta, și-a băgat coada și în PMP! Ce-i drept, la Constanța, nu era mare armonie, dar s-a dus și aia pe râu în jos… Era, e drept, un sâmbure de scandal în partid.

Cât să reziste și Turcescu la atâtea fițe de președinte! Mă refer, desigur, la stilul de lucru al lui Claudiu Palaz, vădit timorat de personalitatea lui Robert Turcescu, omul care-i stă precum sula-n coaste.

Este evident că relația dintre cei doi este marcată de o profundă nepotrivire de caracter.
“Eu te-am făcut…” îl avertizează Claudiu Palaz pe Robert Turcescu, lăsând să se creadă, la jumătatea frazei, că domnia sa a intrat deja în posesia milionului de dolari promis primului bărbat de pe mapamond care rămâne gravid! Care naște un copil, mă rog, diverse maternități de genul ăsta...

Ceea ce nu este adevărat.
Pentru că, dacă parcurgem fraza țâfnoasă până la sfârșit, finalul sună dezamăgitor pentru amatorii de senzațional. Citez: “Eu te-am făcut deputat…”

Ceea ce nici de data asta nu este adevărat…
Pentru că nu Palaz l-a făcut deputat pe Turcescu...Chiar nu a avut niciun merit în povestea asta. De aceea, aș fi preferat ca domnia sa să câștige un milion de dolari. Nu pe bază de fertilitate feminină, ci din retezarea unor piciorușe de pod care s-ar fi potrivit ca protecție la autostrăzile în zig-zag proiectate de mentorul său din fruntea PSD.

Și varianta la comun: “Partidul te-a făcut și ți-a dres...” este sortită din start eșecului colectiv, pentru că, dacă dialogul dintre cei doi continuă, o să se ajungă la anularea alegerilor!

Constat cu surprindere că domnul Palaz nu și-a pierdut vremea pe lângă PSD, fratele mai mare al frăției cu PMP. Cum vă spuneam deunăzi, parcurgem o perioadă fertilă în materie de frății politice contra naturii.

Menționam în plus că fostul nostru prefect nu și-a pierdut vremea pe lângă PSD. Ba, dimpotrivă, l-a studiat și l-a copiat pe Dragnea, ca conducător, special am lăsat cacofonia, în părțile sale esențiale, discurs ca să priceapă iapa, răspunsuri nervoase și aceeași aroganță de genul: “Eu te-am făcut, eu te omor!”

Cu setea de răzbunare în glande, liderul PSD acționează împotriva trădătorilor sub deviza de mai sus, care reprezintă varianta dură. Există și o variantă romanțată care scoate în evidență bunătatea, omenia și generozitatea titularului, care se potrivește mai bine cu profilul președintelui, alt președinte!, PMP…
Ea sună cam așa: “Măi, băiete, uită-te la mine, eu te-am făcut, eu te-am desfăcut!”

Revenind la disputa dintre cei doi PMP-iști fruntași, e prea mult ceea ce susține Palaz.
În primul rând, Robert Turcescu a fost alegerea lui Băsescu. Dincolo de afinitățile existente între ei, fostul președinte a mizat pe notorietatea alesului său, ceea ce a reprezentat un câștig pentru PMP. Cel puțin la Constanța, unde Turcescu și Onaca s-au zbătut să facă un scor bun.

Ca să spui acum că Turcescu a nimerit Parlamentul României precum orbul Brăila, ridicându-te singur în slăvi, parcă nici Dragnea nu ar face un asemenea gest incalificabil…

“Eu te-am adus în partid și te-am făcut om!”
Asta înțeleg eu din tunetele și fulgerele eliberate la mânie de domnul Palaz. Da, întreb și eu, Robert Turcescu era vreun handicapat?

Urmând exemplul revoluționar al domnului Dragnea, nici lui Palaz nu-i place să-i tai calea fără permisiunea lui. Cum a îndrăznit omul lui Băsescu să-i ceară public ruperea relațiilor de colaborare cu PSD și demisia din funcția de vicepreședinte al CJC?!

Aici e partea otrăvită a mărului lustruit din PMP…
Nu știu cât îl doare de PSD, dar de funcție, sigur, îi pasă…

Turcescu și Palaz studiază capul în gură predat la tablă de Traian Băsescu…
jooble.org