FRĂȚIA DE SERVICIU

FRĂȚIA DE SERVICIU(2053)


S-a înființat frăția de serviciu. Poate fi folosită, în regim de urgență, când partidul aflat la Putere șchioapătă. Ca să-și asigure liniștea în privința unor voturi, e gata să se facă frate și cu…

Nu cu dracul. Sunt astăzi frați de serviciu mai tari decât dracul… Suntem, cu siguranță, țara cu cele mai multe frății otrăvite pe cap de locuitor, dar, mai ales, pe cap pătrat de partid, pentru că frăția a căpătat o profundă caracteristică politică.

Dintre toate câte s-au legat în anii democrației noastre socialiste, nici una nu s-a dovedit a fi în avantajul nostru, al poporului, în esență, dacă pot spune așa.

Mă refer, desigur, în principal, la formațiunile politice care au transformat frăția în al cincilea picior la masă, pentru a putea rezista, în interes propriu și personal, la Putere.

Frăția de partid nu are nimic în comun cu frații Jderi, cu frăția haiducilor sau cu frăția de cruce a unor personaje care au pus țara înainte de orice alt interes personal sau de grup…

De atâtea frății de cruce sau de sânge, sunt conducători de partid care poartă pe mâini diverse semne odioase sau câte o cicatrice cât semnul lăsat de o ventuză.

Sunt clar semnele abuzului de frăție. Cunosc lideri de partid care, ca să-și vadă sacii în căruță, au trecut, într-un timp foarte scurt, foarte repede de la o frăție la alta.

Chiar recent, în scandalul premierilor, Liviu Dragnea, disperat că PSD ar putea să-și piardă poziția, era dispus să pună de o frăție cu UDMR !

Intenție perversă care l-a supărat foarte mult pe fratele ALDE ! Păi, cu de-ALDE ALDE te pui?

O întrebare totuși persistă și acum. Cât de disperat trebuie să fii ca să te faci din nou frate cu UDMR ?
Dar, e clar, când este vorba de Putere, te faci frate și cu dracul! Așa sună un vechi proverb.

Numai că, stupoare, UDMR i-a luat locul dracului în materie de frății la comandă, frății din necesitate, frății SOS, frății vorba dulce, frății până treci puntea, frății pe calapodul cine se aseamănă se adună, frăția ca frecție la un picior de lemn etc.

Toate aceste frății reprezintă rezerva de cadre a PSD.
În rolul conducătorului iubit, Liviu Dragnea a extins frăția și în plan individual.

A existat în viața noastră o perioadă unică în care țara era condusă de trei frați pe o țigară: Antonescu, Ponta și Dragnea. Toți frați unul și unul, dar, în cele din urmă, frăția lor nu a ținut. Din frați de cruce și alte procedee au ajunși dușmani pe viață și moarte!

Domnul Dragnea a ținut să testeze tot felul de frății pe spinarea și răbdarea poporului. Au încercat și alții din PSD figura asta, dar, ce-i drept, nu le-a mers…

Pentru că nu se pricepe la frății, fostul premier Tudose a luat-o direct în freză. El și frăția lui de doi lei! Frații care l-au lăsat de izbeliște cu puțin timp înainte de ședința decisivă.

Acum, că i-a venit din nou apa la moară, Liviu Dragnea urmează să ia frate cu frate la puricat. Dată fiind gravitatea situației, se înțelege de la sine că e vorba de frații săi vitregi…
jooble.org