NEPOTRIVIRE DE CARACTER:  PRIMARUL VALENTIN VRABIE A DEMISIONAT DIN ALDE

NEPOTRIVIRE DE CARACTER: PRIMARUL VALENTIN VRABIE A DEMISIONAT DIN ALDE(4618)


Zilele trecute, am publicat un editorial cu un titlu mai mult decât inspirat.

Citez: “PRIMARUL VALENTIN VRABIE NU ȘI-A PIERDUT MENTALITATEA DE INDEPENDENT”.

După vorbe, iată că a venit și demonstrația practică. Primarul din Medgidia a demisionat, mai repede decât ne-am așteptat, din ALDE. Motivul? Nepotrivire de caracter, după cum ne-a mărturisit edilul.

De altfel, Valentin Vrabie a recunoscut, în diverse situații, că, renunțând la statutul de independent, a sperat că va găsi în ALDE partenerul capabil să-l sprijine în rezolvarea gravelor probleme cu care se confruntă Medgidia. Animat de aceste speranțe, a nimerit, după cum singur declară, “într-un partid mic și cu oameni mărunți”. Nu este prima dată când domnul Vrabie face asemenea aprecieri, invocând...nepotrivirea de caracter! În acest context, a recunoscut, cu o sinceritate dezarmantă, că relația sa cu ALDE este una de fațadă și că, în general, politicienii nu au valoare.

Toate aceste declarații lansate în spațiul public au avut, cum era de așteptat, darul de a-i enerva pe aldiști. Cărora domnul primar le reproșează, în primul rând, “atitudinea slugarnică” față de PSD… Care PSD, se știe, vrea să controleze totul, exercitând presiuni în punctele cheie.

Deloc întâmplător, la Medgidia, pesediștii, cu sprijinul ALDE, au făcut tot ceea ce le-a stat în putință să-i pună tot felul de piedici primarului. Cu sforarii din pepiniera de cadre a PSD Constanța, nici nu este de mirare…

Vrabie mai este deranjat de amestecul familiei Babu în treburile ALDE. Domnia sa se referă la Babu-tatăl, lider aldist, și Babu-fiul, membru PSD, viceprimar la Primăria Constanța, omul de încredere al lui Decebal Făgădău, primarul orașului Constanța. Babu-fiul a lăsat de mai multe ori Constanța fără iluminatul stradal. Vrabie a refuzat să alăture imaginea orașului Medgidia de gruparea amintită:
“Părerea mea despre politicienii din ALDE rămâne neschimbată. Eu fac politica cetățeanului…”

Ei bine, politica cetățeanului i-a deranjat profund pe mai marii din conducerea ALDE, care, în neputința lor de a-l încăleca pe primar, au încercat să-l șicaneze pe tema modului în care și-a prezentat demisia, prin Whatsapp. De fapt, ca să i-o ia înainte, conducerea partidului l-a demis din funcția de vicepreședinte pe Valentin Vrabie! În lipsa unui motiv serios, lui Vrabie i se reproșează că a înjurat la telefon!

Domnul Ceti Claudiu, secretar general al ALDE Constanța, a reușit, manipulând opinia publică, să se umple de ridicol. Am solicitat un punct de vedere și conducerii ALDE Constanța, dar domnul Ceti ne-a spus că vom primi peste o oră un comunicat de presă…
 
jooble.org