PRIMARUL VALENTIN VRABIE NU ȘI-A PIERDUT MENTALITATEA DE INDEPENDENT

PRIMARUL VALENTIN VRABIE NU ȘI-A PIERDUT MENTALITATEA DE INDEPENDENT(6467)


După ce și-a încheiat mandatul de primar, Valentin Vrabie a lăsat la Peștera o zestre consistentă: școli, internat, infrastructură școlară nouă, cămin cultural, scăderea șomajului cu 0 la sută, diminuarea abandonului școlar, 2 milioane de euro în contul Primăriei, modernizarea alimentării cu apă, drumuri, investiții importante, zero credite, parc, cișmele etc.

O lungă perioadă, aproape în totalitate, presa a scris despre “Fenomenul Vrabie”...

Presupun că, nu-i așa?, cu o asemenea zestre, Valentin Vrabie ar fi putut din comoditate sta ani buni în funcția de primar al comunei Peștera! Fără să-l doară capul... Cu succesul garantat de celebrele sale serbări la care participau curioșii veniți din întreaga țară, populând comuna Peștera ca pe un mare oraș!

Asta ar fi însemnat ca Vrabie să se culce pe o ureche, ceea ce, în plan personal, ar fi fost mai simplu pentru el. Ar fi avut de partea sa o viață liniștită, departe de lumea furioasă. Dar nu a procedat astfel. I-a oferit pe tavă actualului primar din Peștera o comună la cheie și s-a înscris în cursa electorală pentru Primăria Medgidia.

Ca independent, ipostază în care a câștigat alegerile. Valentin Vrabie a fost o vreme singurul primar independent din spectrul administrativ. O performanță notabilă, dar greu de digerat de către adversarii săi înverșunați. La noi, statutul de independent sună bine în orice domeniu de activitate, iar în politică are o rezonanță aparte. E ca o garanție pentru onestitate. Și atât.

În realitate, mă refer la realitatea dură pe care o trăim, nu reprezintă un avantaj pentru un primar. Vrei, nu vrei, ca să rezolvi măcar o parte din problemele cu care se confruntă un oraș sărac precum Medgidia, ești obligat să dai mâna cu politicul...

Singurul artificiu în măsură să te introducă în birourile celor care decid soarta noastră la nivel național, a celor care dețin pe deplin Puterea.

Ca independent, ești izolat de toată lumea, inclusiv de Guvernul României. Ați văzut cine face și desface guverne... Când se discută despre soarta unui oraș ca Medgidia, ca primar independent, nu te aude și nu te vede nimeni! Din păcate.

Ați văzut vreun sărac lăfăindu-se la masa bogaților?
Din acest motiv, a ales ALDE, deși domnia sa a fost și, surpriză, continuă să fie, un critic al politicienilor, al poiliticianismului, în general!

De altfel, primarul Vrabie a recunoscut că relația sa cu ALDE este mai mult una de fațadă și că nu se simte bine printre politicieni. În opinia sa, foarte puțini dintre ei au valoare!

Altă opinie: alegerile au ca schemă combinațiile și interesele de grup. Se pare că din cauza acestor opinii spuse tranșant, fără nici cea mai mică undă de regret, relația sa cu ALDE și cu principalii săi reprezentanți este una cât se poate de rece.

Lipsa unei conduceri stabile, a făcut, de luni de zile, din ALDE o formațiune lipsită parcă de personalitate pe plan local. Ori nu vrea să-i deranjeze pe aliații din PSD!

O altă chestiune ciudată. Deși primarul Vrabie continuă să fie atacat de dușmanii săi, care au tot interesul să bagatelizeze tot ceea ce se face bun la Medgidia, ALDE s-a ascuns în propria sa cochilie! O reacție caracteristică partidelor mici.

Pe Vrabie nu l-a deranjat câtuși de puțin chestiunea asta! El știe una și bună, mic sau mare, ALDE este partidul de care și-au legat speranțele locuitorii orașului Medgidia.

“Eu trebuie să îmi ating obiectivele”, spune primarul, subliniind că are mai multe proiecte în derulare.

Părerea mea despre politicieni rămâne neschimbată. Eu fac politica cetățeanului. Și ca să-l pot ajuta, trebuie să ajung la resurse. Politica, asta pe care o critic eu, se face pe voturi și noi știm cu toții ce înseamnă pentru unii această miză și cum se ajunge la ea… La Primăria Medgidia, unde am luat-o de la ZERO, noi facem administrație publică și nu politică … Promovăm tinerii și nu vechi activiști de partid… Peste 60 la sută am rămas independent și voi continua să îi ajut pe oameni. Nu vreau să ajung parlamentar, cum trâmbițează unii dintre cei care fabulează pe seama mea. Deocamdată, locul meu este aici, la Medgidia, unde vreau să-mi depășesc limitele..."

Primarul Vrabie nu și-a pierdut mentalitatea de independent!
 
jooble.org