PRIVIGHETOREA PREMIER CÂNTĂ SAU CUI ÎI FOLOSEȘTE TRANSPLANTUL DE URECHI MUZICALE..

PRIVIGHETOREA PREMIER CÂNTĂ SAU CUI ÎI FOLOSEȘTE TRANSPLANTUL DE URECHI MUZICALE..(2724)


Din punct de vedere artistic, cântece de pahar, joc și voie bună, nunți, botezuri și petreceri ocazionale, nu vreau să spun papaciok, președintele Iohannis a avut mână bună. Mai bine zis, ureche muzicală. Fiind un popor de petrecăreți, a ținut cont de năravul nostru strămoșesc și a ales omul potrivit în fruntea Guvernului.
Care Guvern, sper, va fi și el compus din muzicieni, cei care fac treabă după ureche și melomani.

Dar să vedeți ce a făcut Iohannis. După ce a ascultat mai multe casete cu muzică populară și a încins cîteva hore strămoșești, nu tiroleze, să rupă scena politică, a decis: doamna Dăncilă premier.

Adevărul este că aveam nevoie de un premier de cântec, joc și voie bună, în măsură să ridice moralul căzut al populației obidite. Da, cum să zic, căzut rău de rău, că se vede tot!

De când președintele a binecuvântat noul prim ministru al României, postul de televiziune RTV ne-o prezintă până la saturație pe doamna Dăncilă în exercițiul funcțiunii.

Adică, precizez, cântând ca o nărăvașă, ca de ziua națională, chiuind, tropăind după călușari, dându-i o ie lui Dragnea, drept dovadă că femeile din PSD nu l-au înșelat niciodată…

Continui repertoriul. Ba de inimă albastră de se rupe “cămeșa” de pe dânsa, balade haiducești, care se potrivesc cu starea națiunii, gen “Hei, chietroi, chietroi, să tai capul la ciocoi”, sârbe , perinița în doi și altele.

Afară se plimbă printre protestatari leopardul, înăuntru cântă privighetoarea premier!
Atenție ISU, prea cu foc cântă!

La Guvern, este o veselie de nedescris. Bătuta de la Brăila, deși este ruptă cu acte din rai, a fost scoasă din repertoriu. Ca și geamparaua dobrogeană de largă circulație regională.

Cu diapazonul doamnei Dăncilă sunt testați viitorii miniștri. Înainte de selecție, noul prim ministru a făcut curățenie totală. Au fost trimiși acasă cei care nu au făcut dovada necesară că au ureche muzicală.

Am consemnat câteva rânduri mai sus. Practic, toți miniștrii din corul Filarmonicii Brăila, condus de Mihai Tudose, dirijor emerit, dar nu se cunoaște din ce cauză… Din ce cauză a ajuns dirijor emerit.

Lipsa măcar a unei urechi muzicale i-a costat scump pe domnii care nu au știut că, pentru a face parte din Guvernul României, e musai să cânți la un instrument popular. Popular, precizez, pentru că Felix Stroe a venit cu o harpă, dar nu a fost suficient…
Au crezut unii că e recomandare de la greci, Dacă ar fi avut în dotare straie populare, cum a primit în dar Liviu Dragnea, poate că trecea testul. Din păcate, a fost găsit lângă Mihai Tudose, dovedit, inclusiv de către servicii, că nu are pic de ureche muzicală! Are, în schimb, tupeu…

Cum să crezi că îl dobori pe Dragnea cu patru voturi “pentru” și patru abțineri! Degeaba a încercat în final să introducă un trombon. Alții s-au scos cu el, dar Tudose a dat chix. Poate că e timpul să încerce un transplant de urechi muzicale…

Așadar, ca să revin la subiect, continuă remanierea muzicală a Guvernului României. Pentru viitoarele ședințe guvernamentale, urmează să fie stabilit genul muzical potrivit.

Țara se scufundă în continuare, pentru că nimeni nu se mai preocupă de soarta ei. Speră noul prim ministru să o redreseze prin cântec, joc și voie bună? Să fim înțeleși. Nu am nimic cu talentele ascunse ale doamnei Dăncilă.

Foarte bine, foarte frumos, dar poate ea să ducă în spate o țară aflată în ruină? Așa e, cântă foarte frumos, da’, întreb, dincolo de spiciuri, ce mai știe domnia sa să facă pentru a ne salva de la faliment?

Am mai avut noi în fruntea țării un neobosit dansator și cântăreț. Dansa precum se comporta. Remanierea continuă.

Dacă tot transformăm Guvernul în filarmonică, propun cooptarea ca miniștri a lui Fuego, Irina Loghin, Benone Sinulescu, Laura Lavric, care se bucură de o popularitate mult mai mare sub spectrul artistic.

Privighetoarea cântă.
 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri