UN PREȘEDINTE CU ÎNCETINITORUL

UN PREȘEDINTE CU ÎNCETINITORUL(2018)


În timpul unei cuvântări, președintele României a reușit performanța de a declanșa alarma! Dispozitivul respectiv se activează în momentul în care se înregistrează o pauză mai mare decât cea admisă între cuvinte. Cum se spune, când îi scoți unuia vorbele cu forcepsul, pentru că vorbește defalcat. Exemplu. Anaaaaaaa (pauză prelungită cu alarmă) are (pauză prelungită cu alarmă) mere. 

Prin tot ceea ce face, președintele Iohannis ne pune nervii la încercare. Face tot felul de teste pe răbdarea noastră. Când cu geacă roșie, când fără…

Zilele trecute, în timpul unui spici, a probat discursul pe silabe și a declanșat alarma! Ar fi interesant de văzut cum ar reacționa alarma și în materie de gândire personală, decizii etc. Pentru că de vorbit, abia vorbește!

Din păcate, după o vacanță prelungită, care a declanșat o altă alarmă, președintele a gândit încet și prost. A dat undă verde propunerii făcute de PSD în privința noului premier, declanșând o nouă debandată pe plan național, contestații și retragerea sentimentală a sprijinului electoral față de domnia sa…

Spune că oricum nu ar fi avut o altă variantă!
Și atunci de ce tot acest pelerinaj la Cotroceni? Norocul domniei sale că, în cazul unor decizii atât de stupide, nu se declanșează din proprie inițiativă nicio alarmă.

După o asemenea prestație politică menită să simplifice metodele de rămânere la putere cu japca de către partidul de guvernământ, vă puteți imagina ce vacarm ar fi fost, la această oră, în țară!

De ce a aprobat cu atâta ușurință noul prim ministru ? Fără prea multe cuvinte, pauzele mari fiind semnalate de alarma unui post de radio. Dincolo de aspectele strict revoluționare, cred că respectiva alarmă prezintă și alte particularități.

În situația unei presupuse stări de somnolență, alarma i-ar putea trezi la viață pe cei aflați în pericol să-i fure somnul. La un moment dat, am avut senzația că alarma a fost declanșată de starea de somnolență a președintelui.
Deși îl vedem rar la față, sau poate tocmai de aceea, am uneori senzația că doarme pe el… Chiar și acum.

Cu o față de om trezit din somn, a început să vorbească rar, a lehamite, moțăind, plictisit, ca la vizionarea unui film pe care l-a văzut obligatoriu de 10 ori, ne-a anunțat a lehamite că, da, e de acord cu noua propunere rujată pentru funcția de prim ministru.

Din păcate, nu există montate la Palatul Cotroceni alarme specializate în semnalarea unor astfel de stări inadmisibile de lucruri…
Când președintele vorbește de la un stâlp de telegraf la altul, înseamnă că nu-i pasă. De ce i-ar păsa prea mult de identitatea viitorului prim ministru?

Mai bine un bâlbâit, dar care joacă cinstit! Atâta timp cât nimeni nu-i pune în pericol șederea, da, am zis bine, șederea la Cotroceni, doi bani nu dă domnia sa pe primul ministru! Indiferent cine este ăla! Nici dacă ar fi o rudă de-a sa!
Pentru că nu există o alarmă montată pe astfel de senzori, domnia sa îi lasă pe pesediști în plata lor și invers…

Nu mă deranjezi, nu te deranjez! Reciproc avantajos.

Dacă ar fi cuplată o alarmă la densitatea ambițiilor personale ale lui Iohannis, politic vorbind, ar urla ca toți dracii la întrebarea nevinovată:
“Vă doriți un nou mandat de președinte al României?”

În ultima vreme, în marile orașe au urlat alarmele locale. S-a spus că au fost organizate diverse acțiuni de simulare a unor exerciții de intervenții, apărare și salvare.

Aiurea. Alarmele cu pricina au semnalat preventiv noua cacealma prezidențialo-pesedistă.
 
jooble.org