CE-AI VRUT SĂ SPUI ?

CE-AI VRUT SĂ SPUI ?(1464)


Cu totul întâmplător, am aflat că am și eu cititorul meu.

Doar al meu.Nu cunosc prea multe despre el, dacă a fost repartizat sau pur și simplu m-a ales dumnealui.

Nu știu nici cine este, vârstă, naționalitate, orientare politică etc.
Nu știu dacă toți cei care scriu au cititorii personali bine ancorați în realitatea înconjurătoare și care așteaptă cu nesaț opera preferatului lor.

Repet, despre cititorul meu, am aflat cu totul întâmplător, după o postare…
M-a avertizat în scris că mă restricționează pe Facebook! Am cerut lămuriri, dar individul m-a atenționat: Acum citesc materialul.
Materialul meu? Daaaaaaa…

Avea dreptate domnul Hapurnea. Și mie îmi place când alții îmi citesc materialele. Dar de ce atâta grabă?
În câteva secunde, nu mai mult, am aflat. Sunt restricționat. Cititorul meu mă ține cât mai departe de Facebook. S-a ambiționat să mă citească doar el. Doar el? Da, doar el...

Cer scuze domnului Hapurnea. Din cauza antipatiei pe care o nutrește față de mine, recunosc, o bună bucată de vreme, l-am bănuit că se află la originea acțiunilor în forță care au ca principal scop sabotarea ziarului “Timpul”.

S-a întâmplat să fim restricționați pe parcursul unor contradicții și polemici care au apărut între noi și am crezut că are o pilă la sistem… Am aflat, însă, că și domnia sa se confruntă cu aceleași probleme! Scuze.

Din nefericire, ca și în cazul lui Constantin Cumpănă, suntem restricționați cu ură pe Facebook, uneori, la mișto, fără niciun argument concret, fără vreo explicație tehnică sau editorială, cu obturarea oricărei posibilități de a ajunge la cititorii noștri.

Sigur, am realizat că suntem pedepsiți ori de câte ori avem în sumar materiale critice la adresa PSD, a tuturor “minților luminate” din partidul de guvernământ. Suntem lucrați pe față, mai rău ca pe vremea cenzurii comuniste. Aștia, cel puțin, comuniștii, te cenzurau la sânge, dar se mai uitau și în ochii tăi, mimând omenia.

Îmi amintesc că, într-un an, am fost chemat la partid, unde era mare supărare, și prelucrat pentru faptul că într-un foileton, da, scriam foiletoane pe vremea aia, au descoperit o formulare de genul “tacâm de pește”, Tovarășii m-au torpilat pe parcursul mai multor ședințe cu o singură întrebare: “Ce ai vrut să spui?’

Nu am crezut că o să ne întoarcem la vremurile de altădată, când ești interzis pe considerentul că dai în fabrici și uzine!!! Desigur, fabricile și uzinele sunt reprezentate de PSD și aliații săi.

Cititorul meu nu se limitează la o simplă lectură. El citește cu lupa fiecare frază în parte și trage concluzii, după care ne pune la index. Nu m-ar mira ca, într-o zi, ca pe vremea comuniștilor, să mă întrebe în legătură cu vreun material:

“Ce ai vrut să spui?”
 
jooble.org