PREMIERUL AVENTURIER ȘI-A DAT DEMISIA. FELIX PLĂTEȘTE OALELE SPARTE ?

PREMIERUL AVENTURIER ȘI-A DAT DEMISIA. FELIX PLĂTEȘTE OALELE SPARTE ?(2172)


Până acum, de la numirea sa în funcția de ministru al Transporturilor, drumul parcurs de Felix Stroe corespunde pas cu pas cu previziunile noastre. Ca la CFR, după “Mersul trenurilor”, gara, ora sosirii, ora plecării, ce legături are…

Ghinionul domnului Stroe s-a conturat în momentul în care i s-a cerut, în urmă cu câteva zile, să-și nuanțeze poziția. Când a fost invitat de către Tudose să urce în trenul guvernamental, nu știa pesemne că brăileanul este un aventurier politic. A dovedit-o din plin cât a fost prim ministru, acționând organizat în materie de deranj în PSD și Guvern. 

Lui Stroe îi place să joace doar pe mâna lui. De aceea, dacă vă amintiți, am și scris un editorial pe această temă, cu o întrebare de bază. Știe Felix Stroe ce și pe mâna cui își joacă, politic și profesional, întreaga carieră?

Chiar mai mult de atât, i-am sugerat, vizavi de numirea sa în Guvern, să se gândească dacă nu este mai bine, cum se zice, la sat, vorba aia, fruntaș…

Și încă ce fruntaș! La RAJA, recunoscut ca fiind “generalul”, pe cai mari, într-un mediu profesional pe care îl stăpânește foarte bine. Unde conduce și nu este condus. Unde dă ordine și nu primește. Unde fac rapoarte subordonații săi și nu invers, ca la Guvern...

Într-un fel, l-am înțeles. Fiind o fire ambițioasă, a vrut să atingă, pentru palmaresul său personal, o treaptă mult râvnită. E de luat în seamă o carte de muncă unde poate fi găsită mențiunea “Ministru”.

A luat toate variantele în calcul, sunt sigur, dar a trecut, încrezător în destinul său, cu ușurință peste cele mai importante - poziția instabilă în partid a domnului Tudose, frecușurile acestuia cu Liviu Dragnea, care anunțau furtuna, mai ales după ciocnirea sa cu doamnele Sevil și Rovana, susținătoarele lui Liviu Dragnea, declarațiile sale belicoase, ceea ce i-a dat în ansamblu o notă de neseriozitate.

Felix Stroe a intrat în Guvern în momentul în care Mihai Tudose era trecut deja pe “lista neagră” a lui Dragnea. În acest context, dacă ar fi să vorbim de un serviciu contra serviciu, Tudose avea nevoie de Stroe și nu invers, susținătorii săi fiind numărați pe degete.

Premierul avea nevoie de susținători în disputa sa cu șeful PSD și nu de miniștri capabili să ducă la bun sfârșit programul de dezvoltare cu care pesediștii au câștigat alegerile. Fără să știe că Mihai Tudose se pregătește de război, de teama de a nu păți ceea ce a pățit Grindeanu, domnul Stroe s-a apucat, ca un elev silitor, de treabă.

În ședințele de Guvern, ori de câte ori Stroe se angaja să finalizeze o nouă autostradă, ceilalți miniștri zâmbeau cu subânțeles. Oamenii se pregăteau de război și dumnealui desena cu carioca șosele în zig-zag!

A venit și momentul adevărului, când, zilele trecute, a fost obligat, cum se întâmplă la vreme de război, să se decidă de partea cui combate… Jucându-și soarta la ruleta politică, a optat pentru Tudose și a...pierdut!

Spun asta, gândindu-mă că Liviu Dragnea, care și-a manifestat deschis aversiunea față de cei care i-au întors spatele, nu o să fie de acord ca Felix Stroe să facă parte și din noul Guvern. Dar, fiind vorba de politică, orice este posibil.

Vezi cazul Traian Băsescu, se știe, care și-a păstrat poziția de ministru al Transporturilor după căderea la mineriadă a Guvernului Roman.

Se pare că în același punct se încheie și cariera de ministru al Turismului a domnului Dobre. Dânsul mai are o șansă. Pentru că nu a fost vizibil, în acest conflict, de nicio parte a baricadei, ar putea să profite de îmbulzeala creată și să rămână pe locul silențios pe care îl ocupă în Guvern.
O șansă în plus pentru turismul românesc!

Ferească bunul Dumnezeu!
Cine îmi împrumută și mie o potcoavă de cal mort? Poate ne scapă de ghinioane…
 
jooble.org