LA MEDGIDIA, PENTRU TINERI, SINGURA -ȘMECHERIE- A RĂMAS MUNCA ÎN BENEFICIUL ORAȘULUI...

LA MEDGIDIA, PENTRU TINERI, SINGURA -ȘMECHERIE- A RĂMAS MUNCA ÎN BENEFICIUL ORAȘULUI...(5310)


Programul de asfaltare a 48 de străzi din Medgidia reprezintă mai mult decât o lucrare la care râvnesc și asfaltatorii din culise.

Cei învățați, cu diverși vasali la picioare, să stea la pândă și să atace ca șacalii cu tupeul că ei trebuie musai să câștige și nu cei care respectă legea. Unii dintre cei cărora li se spune, nu știu pentru care motiv?, cu ghilimelele de rigoare, regii asfaltului. 

Dacă îl luăm în calcul și pe Comănescu-GSP, căruia i se zice “Regele petrolului”, cam mulți încoronați pentru o biată republică!

Ca orice licitație cu miză mare, oferta de la Medgidia a generat diverse controverse și comentarii.
Dar, în primul rând, a constituit un nou prilej de bălăcăreală pentru cei care, în virtutea unor antipatii personale, vor să-i plătească diverse polițe primarului Valentin Vrabie! 

Același primar reprezenta, nu cu mult timp în urmă, pentru domnii în cauză, un exemplu unic și demn de urmat de către toți edilii din România! 

Concluzia? Când Vrabie era primar la Peștera, era fără de egal și goospodar!
Acum? E greu de reprodus în câteva cuvinte…

Păcatul e altul. De peste un an și jumătate, din cauza orgoliilor care îi animă în luptă pe criticii săi, are de suferit orașul Medgidia! De câte ori vine vorba despre Medgidia, ai impresia că altceva nu se întâmplă decât războiul unor justițiari cu primarul Vrabie! 

Cei care au, în primul rând de suferit, sunt tinerii, despre care nu se spune nimic și a căror inițiative sunt trecute în derizoriu… 

Și când, totuși, se spune ceva, în contextul unei inițiative, sunt acuzați că fac “șmecherii”!
Cum ținta e primarul, aluzia e simplă. Când e vorba de “șmecherii”, până și tinerii și-au dat mâna cu Vrabie!

Nu mi-am propus să arbitrez acest meci. Până la urmă, sunt instituții abilitate care pot face foarte ușor lumină în acest caz.

În al doilea rând, nu țin partea nimănui, pentru că nici mie nu mi-a ținut nimeni partea cînd am fost atacat murdar de Horia Constantinescu sau de diverși alți foști parteneri, care m-au trădat în beneficiul celor care astăzi îl înjură pe Valentin Vrabie.

Mă număr printre cei care l-au criticat de nenumărate ori pe domnul Vrabie, căruia i-am reproșat că a intrat în politică după ce i-a hulit pe politicieni. Dar asta nu înseamnă că nu putem discuta civilizat, chiar și în contradictoriu…

Un lucru trebuie reținut. La Medgidia,se întâmplă și lucruri bune, nu numai scandaluri.

De pildă, programul de asfaltare. Programul amintit a constituit un bun prilej pentru primarul Valentin Vrabie de a testa capacitatea profesională a unor tineri care s-au oferit să ajute Medgidia. Să recunoaștem, ori de câte ori se vorbește despre promovarea tinerilor, discuțiile rămân de regulă în faza de intenție.

În cazul de la Medgidia, s-a trecut direct la treabă. Se înțelege de la sine că selecția tinerilor s-a bazat pe analiza proiectelor realizate de aceștia până în prezent, 36 la număr.

Sunt tineri implicați în viața și activitatea Primăriei Medgidia, ceea ce contează foarte mult pentru un oraș care se confruntă cu sărăcia și tot ceea ce derivă de aici.

Ce este rău în asta?
Muncim, muncim și atât. Vrem să facem din Medgidia cel mai frumos oraș din județul Constanța! Deranjează pe cineva că noi am reușit să atragem fonduri în beneficiul orașului?” 

Așa sună declarația unuia dintre tinerii care muncesc la Primărie de dimineața până seara târziu. Supărați că au fost, printre multe alte mizerii, catalogați drept șmecheri, în sensul că ar fi făcut șmecherii la licitația pentru asfaltare, au ținut să demonteze toate acuzele ce le-au fost aduse pe nedrept.

“Am fost monitorizați din toate punctele de vedere”

Programul de asfaltare a 48 de străzi din Medgidia a constituit, pentru dușmanii primarului Valentin Vrabie, un nou pretext de a-l ataca, lansând tot felul de acuze și învinuiri dintre cele mai grave! 

În loc să constituie un motiv de bucurie pentru locuitorii acestui oraș, cu foarte multe probleme sociale la activ, programul respectiv a declanșat un nou conflict care umbrește Medgidia. 

Subiectul cu pricina, în esență, trucarea licitației, după cum s-a spus, i-a mobilizat pe gazetarii anti-Vrabie, ceea ce m-a determinat să cred că presa s-a colectivizat!
Trei “mari gazetari” contra unui primar?
Nu-i prea mult?

Zic și eu, nu dau cu parul! Am întrebat, în timpul unei conferințe de presă, dacă nu cumva acest nou scandal de la Medgidia este zgândărit din culise și de alte persoane interesate să efectueze această lucrare, în perspectiva asfaltării în totalitate a orașului Medgidia. 

În general, programele de asfaltare din diverse localități au declanșat interminabile conflicte între firmele specializate, așa că nu ar fi de mirare ca scenariul să se repete și la Medgidia.

Noi suntem în posesia unor date care atestă faptul că o cunoscută companie și-a băgat adânc coada în povestea asfaltărilor de la Medgidia, provocând tot deranjul de până acum.

Deocamdată, cel puțin, până la ora la care redactez acest material, nimeni nu a depus contestație, iar conducerea Primăriei Medgidia a refuzat să facă alte comentarii.

 

OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri