LA BAL, SAU LA SPITAL!

LA BAL, SAU LA SPITAL!(2167)


Graba de a publica la zi informațiile în legătură cu decizia lui Felix Stroe de a-l susține pe premierul Tudose m-a determinat să amân comentariile pe acest subiect.

Personal, nu-l credeam în stare pe președintele PSD Constanța să aibe o reacție atât de tranșantă, dându-i cu tifla lui Liviu Dragnea! A furat-o rău de tot, domnul Dragnea! L-a taxat Marian Oprișan, iar Stroe nu i-a dat nicio șansă...

Poate că, în fine, marele alb de la Teleorman a înțeles că nu mai este, nici nu știu dacă a fost vreodată, cel mai iubit dintre pământeni!La Constanța, cu siguranță, NU!

De altfel, președintele tuturor pesediștilor nici nu a încercat o mediere pe acest subiect, fiind convins că este inutil. Firesc, dacă spui peste tot că administrația Mazăre era mai bună, inclusiv pe linie de partid, cum poți să ceri sprijnul celor pe care i-ai hulit!

Ca atare, nicio surpriză. Felix Stroe a anunțat că îl susține pe Mihai Tudose. Cel puțin, la momentul pe care îl parcurgem, premierul l-a propulsat în funcția de ministru al Transporturilor. Așa că are de ce să-i fie recunoscător, un sentiment rar întâlnit la domnia sa...

Totuși, preventiv, Felix Stroe s-a pus la adăpost și în situația în care Liviu Dragnea va avea mai mulți susținători decât Tudose. Nu i-a spus lui Dragnea un NU rece și definitiv. A propus o conducere colectivă în partid, ceea ce lasă loc de întors.

Despre domnul Stroe poți să spui că este un personaj multilateral dezvoltat, dar, în niciun caz, că este adeptul conducerii colective. Profilul său de conducător autoritar, cu profunde accente cazone, nu are nicio tangență cu conducerea colectivă. Mai ales în privința luării unor decizii importante, când Marea Adunare Națională este chiar domnia sa!

Există conducere colectivă la RAJA, unde domnia sa a deținut funcția supremă de director general? Și și-a lăsat și loc de întors...

Dar la etajul superior al PSD Constanța, întreb, tot conducere colectivă? Aici, da, dacă luăm în calcul figurația pe care o prestează Decebal Făgădău, în calitatea sa, doar onorifică, de președinte executiv al PSD Constanța. Nici la RAJA, nici la PSD Constanța, nu am auzit să se fi luat vreo decizie colectivă.

Credeți că lui Dragnea o să-i cadă cu tronc conducerea colectivă? Păi, o să spună Dragnea, de aia am făcut noi revoluție? Ca să ce? Ca să înlocuim Marea Adunare Națională cu o alta?

Păi, cu M.A.N. în coaste, mai poate da instrucțiuni, Liviu Dragnea, ca doamna Carmen să rămână în funcția de ministru de Interne? Nici că se putea un episod mai penibil în viața și activitatea revoluționară a PSD!

De acum încolo, conducerea colectivă ne va furniza noi episoade de acest gen. La ora la care scriu acest material, parcurgem ultimele 24 de ore înainte de asaltul final al luptei pentru ciolan din interiorul PSD.

Majoritatea va decide cu cine merge mai departe. Cu Dragnea sau cu Tudose? Două personaje sumbre care au ridicat infatuarea la rang de politică.

Liviu Dragnea, cel puțin, și-a turnat singur plumb în pantofi. Nu și-a însușit nici măcar regula de bază a conflictelor. Niciodată să nu te lupți cu doi adversari dotați corespunzător în același timp. Era suficient că purta în spate povara DNA. La ce i-au folosit conflictele pe care singur le-a declanșat în raport cu diverse persoane, declanșând o criză fără precedent în interiorul partidului și al Guvernului!

A vrut să facă mai multe demonstrații de forță, dar, de fiecare dată, a rămas pe jos. Tentativa sa de a instaura dictatura Dragnea a eșuat lamentabil. Poate că a vrut să-i impresioneze pe cei de la DNA, să le arate că el este conducătorul iubit în PSD, după ce alți activiști celebri au fost scoși pe ușa din spate.

Și ce a rezolvat? A vrut să tragă Guvernul de partea sa ca pe o căruță parcată în ușa bodegii.

Tudose, o altă gafă, după Grindeanu, în palmaresul său! Brăileanul a demonstrat că este mai tare decât Liviu Dragnea în toate cele ce sunt. A venit la București cu tupeu și s-a așezat pe scaunul de premier ca și cum i s-ar fi cuvenit de când lumea și pământul! Acum nu vrea să se mai ducă la el acasă, la Brăila!

Și-a pus toate speranțele în conducerea colectivă. Trăiască Marea Adunare Națională, ediția a II-a.
 

George Andrei Popescu Primăria Constanța
Claudiu Palaz Consiliul Județean Constanța
OMD MAMAIA CONSTANTA
Ziarul Timpul WhatsApp



jooble.org ziare, stiri