CA SĂ-I FRIGĂ BUZA LUI DRAGNEA, PREMIERUL ÎI CERE MINISTRULUI DE INTERNE SĂ DEMISIONEZE... PETRECEREA CONTINUĂ!

CA SĂ-I FRIGĂ BUZA LUI DRAGNEA, PREMIERUL ÎI CERE MINISTRULUI DE INTERNE SĂ DEMISIONEZE... PETRECEREA CONTINUĂ!(3544)


Jocul pesedist “Nu te supăra, frate!”, practicat pe bune de guvernanții noștri, s-a transformat într-o păruială în toată regula între diverși protagoniști. Cel mai spectaculos meci, chiar dacă se află în faza de preludiu, rămâne disputa dintre primul ministru Tudose și ministrul de Interne. Ca să-i frigă buza lui Dragnea, premierul îi cere ministrului de Interne să demisioneze...

Deocamdată, cei doi se tatonează reciproc “clanță la clanță’, încercând fiecare să aibă gura cea mai tare. Asistăm, practic, la o confruntare între tupeul bălților de Teleorman, cu Dragnea în umbră, și virilitatea politică de Brăila. 

Cert este că primul nostru ministru nu mai vrea să lucreze cu doamna Carmen Dan, ceea ce nu s-a mai pomenit până acum! Motivul? A fost, chipurile, mințit. Iată cum pedofilul care a “înghesuit” doi copii în lift a pus țara pe jar din mai multe puncte de vedere. 

În primul rând, ca faptă odioasă, imposibil de înțeles pentru un bărbat de vârsta lui, el însuși tată, polițist sau șofer de meserie, în fine, trebuie lămurită și chestiunea asta, greu de iertat. Episodul derulat în lift s-a dovedit a fi o bombă care a explodat imediat ce autorul a fost identificat și arestat. Au ieșit la suprafață petele mari de ulei din activitatea unor instituții de bază din administrație și politică. În general, cazurile de acest gen sfârșesc cu arestarea și condamnarea autorului. Cel mult, cu o morală sau două. 

De data aceasta, prinderea pedofilului a declanșat o veritabilă revoluție. S-a pus în lift de o remaniere generală pe multiple planuri. Evident, după ce s-a aflat că pedofilul este angajatul Poliției și, mai mult decât atât, că dumnealui este recidivist! 

O primă concluzie: Poliția e șubredă și stă într-un picior precum o ciupercă otrăvitoare. Se laudă câte un comandant de sector că echipa lui este alcătuită din profesioniști, dar, pe de altă parte, se plânge că instituția pe care o reprezintă se confruntă cu un deficit de personal… Cu alte cuvinte, la Poliție, afară-i vopsit gardul, înăuntru e leopardul! 

Scandalul generat de pedofil a scos din amorțeală sistemul M.I., care și-a etalat toate minusurile din palmares. Și acum e doar începutul. Pedofilul a făcut prin faptele sale reprobabile ceea ce conducătorii sistemului nu au fost în stare să facă. Să pună pe tapet rivalitatea păguboasă statornicită între diverse servicii și diverși comandanți, rivalitate care a aruncat Ministerul de Interne într-un haos prelungit. 

Asistăm din nou la o fază clasică de fotbal în care doamna Carmen Dan este lăsată de așa zișii săi colaboratori cu grade multe în afara jocului! Dacă, până acum, mai existau unele dubii, acum, m-am convins că marii bărbați ai M.I. nu suportă să primească ordine de la o femeie…

Ministrul de Interne s-a plâns din nou că nu a primit la timp și corespunzător informațiile necesare în legătură cu cazul pedofilului polițist! Ca atare, a trebuit să piardă o zi întreagă pentru a se documenta, măcar atât cât să nu aibe o prestație penibilă în fața presei. Ma rog, penibilă nu a fost, dar slăbuță, da… 

Într-un fel, s-a repetat scenariul primei acțiuni coordonate de doamna Carmen, în calitate de ministru de Interne, cu prilejul unor acțiuni de protest, când Jandarmeria a fost desființată de criticile președintelui Iohannis. Și, atunci, ministrul de Interne a spus că nu a primit informațiile necesare din teritoriu, polemizând inclusiv cu doamna Kovesi.
E clar că în interiorul M.I. continuă războiul informațiilor! Un război care tinde să cuprindă ca la un incendiu și Guvernul României. 

Pedofilul a reușit, generic vorbind, să-l ațâțe pe premier împotriva ministrului de Interne pe tema schimbărilor preconizate la vârful Poliției Române. Nu mai spun că primul ministru Tudose ar fi fericit să mai pună de o remaniere guvernamentală ca să aibe un motiv în plus să scape de ministreasa de la Interne. 

Sigur, o astfel de măsură, luată cu mult sânge rece în instalație, ar reprezenta o veritabilă sfidare la adresa lui Liviu Dragnea… Sfidare care ar declanșa un cutremur de mari proporții, cunoscut fiind faptul că liderul PSD este cel care a propus-o pe Carmen Dan la șefia M.I. 

Din acest motiv, dușmanii lui Dragnea au tot interesul ca, în următoarele zile, cazul pedofilului să ia amploare. Iată, deja s-a aflat că individul care a pus țara pe jar mai are un dosar similar îngropat prin arhive! Cu siguranță, unii vor spune că este o nouă tinichea legată de coada ministrului de Interne, care avea datoria să preia întreaga zestre a ministerului și să controleze dacă toate lucrările au fost aduse la zi. 

Situația este dezastruoasă și din punct de vedere politic, poziția lui Dragnea fiind atacată la scenă deschisă. Tudose spune că nu vrea să ocupe funcția de președinte al PSD! Eu îl cred, pentru că, altfel, nu văd de ce l-ar mai sprijini, în tot ceea ce face, pe Bădălău, devenit peste noapte un critic vehement al lui Liviu Dragnea!

Îmi vine în minte o replică celebră a lui Toma Caragiu: “Petrecerea continuă!”
  
jooble.org