O nouă misiune pentru corveta „Contraamiral Eustaţiu Sebastian”(809)


Corveta „Contraamiral Eustaţiu Sebastian” va participa, în perioada
14 august - 3 septembrie, la prima faza a celei de-a XIII-a activări a Grupului de Cooperare Navală din Marea Neagra, BLACKSEAFOR.
Nava va participa la ex
erciţii de apărare comună, de intervenţie la bordul unor nave civile suspecte în vederea prevenirii traficului ilegal de persoane, armament sau substanţe periculoase, precum şi la acţiuni de salvare a oamenilor căzuţi peste bord sau de ajutorare a unor nave aflate în dificultate.

De asemenea, vor avea loc si activităţi de reprezentare în porturile Sevastopol, din Ucraina, Novorosiisk, din Federatia Rusa si Sinope, din Turcia, pe parcursul cărora vor fi făcute cunoscute obiectivele si misiunile BLACKSEAFOR.


Pe timpul staţionării navelor grupării în portul Sevastopol, va avea loc si ceremonia de schimbare a comenzii BLACKSEAFOR între reprezentanţii Turciei şi cei ai Ucrainei.
În cei 12 ani de activitate, prin exerciţiile desfăşurate de Gruparea BLACKSEAFOR, au fost puse bazele procedurilor comune de acţiune, iar prin activităţile de reprezentare din porturile vizitate au fost făcute cunoscute cetăţenilor celor sase state riverane Marii Negre obiectivele BLACKSEAFOR.
 
jooble.org